社署:鑽石山暴力事件被捕男子為社工跟進個案

263 回覆
10 Like 259 Dislike
有冇睇癲佬正傳架
對住啲白卡社工做得啲咩吖
班垃圾就真係嚴重overpaid
對呀,社工有冇跟得佢自己先知!

你自己都唔知又點解可以話人亂講?你知道啲咩??

客觀係社署社工每個月袋 6萬幾人工公務員,佢嘅工作就係防止出事。自己case 殺人人出事,一定係責無旁貸。
咪係大把中心都係 SW I/ SWO做主任
根本社工就係一個overpaid職業
畢業之後乜都唔洗再讀再考
都係鍵戰最有用
病人死左,醫生同護士係咪要負責先,一視同仁嘛
屌連登又來無限上綱
根本本質上社工就唔係扮演住防止痴線佬斬人既角色, 只係佢有社工開case 跟緊, 成班連登仔又偏激到將兩樣野拉成因果關係
如果有人係街突發性心臟病死左,佢有定期覆診嘅醫生,係咪支持將個個醫生釘牌先,係就真正公平啦
精神科醫生係咪又係責無旁貸啊
其實社工有咩社會貢獻,根本呃飯食,浪費公帑
又關高人工事 低啲人工就冇責任?

眼紅人地人工高過你咪講囉loser
不如話你自己太廢人工低啦柒頭 唔抵得
係 生到你咁on9你老母都責無旁貸
師兄,唔駕自己無限上岡上線。

我無寫低人工冇責任,係師兄你自己講la
晒鳩氣啦
兒登仔眼中 除左自己做緊果份工之外所有工種都overpaid 唔應該存在
就算係自己做緊份工既其他職位都係廢人
只有自己最有實力最辛苦最應該逗人工
你啱 的確佢地係負責搞公屋同綜援之類support嘅專業
病人死咗,有醫療失誤,邊個負責呀???一視同仁嘛
有醫療失誤就一定la
仲有自己廢就入哂老豆老母數
想一出世乜都唔駛爭取就有齊全世界
唔得就怨老豆老母
無計 原來佢地只可以焗住孭case上身怪錯社工了
成功爭取自己打工權益係職責之一嚟
好幫得新移民手架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞