有冇人信用卡買完野會即刻找數?

440 回覆
1939 Like 169 Dislike
唔識好好運用信用卡真係好抵做一世窮人
真係窮人先咁抗拒借錢
唔好教正佢地啦,全香港人人咁玩我地冇肉食
5-6%
所以識玩係要套哂啲credit黎賺息
但成個post都係到話準時還錢做乖乖仔
正解,真係0理財知識
信用卡既意思係允許你用信用比錢
你地個用法姐係debit card

唔好侮辱信用卡唔該🙏🏻
有錢唔賺?
邊間咁高
mox做哂任務有6%
其他bank迎新定期都有4-5%
套埋信用卡十幾廿萬credit 定期都一個月執多千幾蚊
mh 睇唔洗錢
都唔會扣tu
一樣照cut card, 之嘛
仲話自己玩美股
連咁基本既財務知識都未搞掂
九成投機當投資
到期先找
我入曬calendar幾時要找邊張卡卡數
就算唔做其他投資 擺cash係銀行都有息收
冇理由蝕息比銀行
大公司可以用cash flow去做生意投資買債
普通人點解唔得?

on9
每月 check 完
set 還款日先自動找數
啲錢冇其他用 用嚟收幾蚊息都好
普通人就算識好好運用信用卡又比你賺到幾多 發到幾大達
你而家即刻走入銀行借錢 你又借到幾多 做到啲乜
唔好咁孤寒 講下你點借信用卡發達吖

有錢人個個都借錢做生意先發到達
唔代表你借錢做生意就發到達咁嘅邏輯都唔明睇怕你都唔會有錢得去邊
有幾多啊 你自己都唔係 仲話人係
事實上喺投資蝕錢然後喺連登話好肉赤嘅人大部分都係呢啲好有理財知識好中意理財嘅人

好多人搵嚟旨在買野 唔旨在每日洗一個鐘研究點樣理財最錢滾錢
即刻就唔會,不過會喺佢每個月截數前找晒
Apple pay 方便比錢,下下撳現金咩
揀一張常用既set autopay
根本你買野果刻就要節制
而唔係搞張credit card機制
你用信用卡借錢買債投資做生意?
on9仔
細有細玩
大有大玩
咁都唔明?

每個月㩒幾個制就賺千幾
特別時期可以賺幾千過萬

咁都唔做真係有錢人
頭10000無息,之後4.58%。 自己睇。我個個月都收緊

https://www.interactivebrokers.com.hk/en/accounts/fees/pricing-interest-rates.php
師兄
你又講得有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞