有冇人信用卡買完野會即刻找數?

440 回覆
1939 Like 169 Dislike
$8334×2.4%=$200.016
IB無記錯要有100 k deposit 先有呢個rate
你少過某個數會按比例扣息 官網有calculator
渣打FPS個promotion都做左一年以上,個個月都攞新嘅十萬還舊嘅十萬咪永遠有十萬喺手,一家幾口夾埋都幾十萬啦,mortgage link唔好彩嘅話都3里息了
找數only
https://www.sc.com/hk/zh/bank-with-us/local-third-party-transfer/
備註1

用FPS由渣打信用卡過十萬去自己戶口免息。記住check個優惠期,通常到月尾都會extend

有啲誇張喎 點樣唔知點用
回贈少極平均都有1-2%
同埋真係方便
用個銀行app就找到卡數
反而係唔想用啲冇銀行户口嘅卡 找數好煩
唔會
收下息仲好
而家用FPS已經可以好方便跨行找卡數
驚唔記得可以一早pps預設還款,臨到期自動過數
直接用debit Visa card
冇錯, 雖然你個例子理想左
但concept 一樣, 同埋錢不嬲只會貶值
你10年前既$100 蚊同依家既$100 蚊完全唔同價值
有得delay payment 一定會遲還, 點都係你自己有賺

3萬monthly salary, 信用額絕對唔止20萬
may be 你一張信用額係20萬 你開2張已經40萬
Total 信用額應該係月薪30倍up
笑到我
係啦,怕煩嘅揸打SIMPLY CASH 1.5% 無上限回贈,幾年儲埋都唔少錢。
我習慣,咩都用信用卡俾。
但我多數個下買完,個下即刻找數
Debit卡儲分少好多
有啲u收支那寶 交學費會當普通消費咁有回贈
試過冇理佢一排
300變900,然後找完就當八達通用
回幾多%
debit card可以current同saving分開,點會碌晒啲錢

利申外國銀行,個個都係用debit,可能香港唔同?
仲咁多人正評cls
月尾一次過交晒...

朋友食飯會即刻磅水比人
即刻還或者用現金會冇左創造現金流既機會,TU都會冇記錄,依家有唔少2%以上既活期,D錢放多一個月都賺唔少啦

同埋用現金等於冇回贈買貴左野,Concept 可以睇下依條片
https://www.youtube.com/watch?v=7VH0ExO5e-M
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞