有冇人信用卡買完野會即刻找數?

440 回覆
1939 Like 169 Dislike
外國credit card文化無香港咁勁
外國credit card 係唔會有咁多回贈
反之香港人基本上好少會用debit card
所以你人如其名
羊 比人劏開
回贈係晒debit card度
外國credit card 文化先勁 間間大型超市/百貨都有自己嘅卡 ,好似Costco咁直接出埋張citi card連會員,cash rebate 又高連最廢嘅卡碌夠都會直接送錢,唔似香港咁撚多條款,cashback 有得自己揀 category要邊種消費高回贈,仲要靠幾張credit card account去build up credit history
唔會
佢出statement 就即刻找
逐筆找仲亂
其實可唔可以將全部月結單改成同一日出?
應該係跟番你張信用卡普通消費個rate
我果陣用dbs black world 計左$6/mile 個rate
直接入爆啲數入去好過🤣🤣🤣🤣
咁你咪會一野扣哂自己既cash flow
冇位去走盞
如果你冇糧尾呢樣野咁當我冇講過
一千幾百咋 你估一千幾百萬啊有咩增值期望先
跟返信用卡原意
出statement 或者出糧日找數

set 做限期過數食盡活期利息
你不如睇返我個名我係第一個留言嗰個人
app有得set自動找數
學生卡我唔知得唔得
正常你10000limit 你入多一萬 會變2萬
有啲人月月清
係呀 總之你爭佢唔多過10000就得
咪寫左,一萬美金以上嘅
傻閪以為自己好醒
一開頭係
有幾多
一齊欣賞一下精彩留言

一齊欣賞一下精彩留言

全部autopay
唔會自己找
當你簽2萬,平均簽完到截數到找數都50日
而家活期3%年代

20,000 x 3% x 50/365 = 82
$82話多唔多都夠食餐晏

其實驚唔記得找數set自動轉賬咪得
最緊要個個月check statement睇吓有冇收年費/其他古怪嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞