有冇90後覺得自己已經不再年輕?

367 回覆
2554 Like 55 Dislike
Same,細個日日M記唔會肥,加下飲水都肥
身邊啲朋友好多都變曬肥佬,感覺仲老
所以加下一星期做三日gym,keep住唔好變肥佬
男校先多女,我大學個時有個fd讀男校,日日換畫,心諗又唔係靚仔,但佢把口真係好勁
相反我讀男女校,去到最後男仔同男仔玩,女仔同女仔玩,結果都溝唔到女
所以睇人
起碼唔會想通宵先 好辛苦
以前放假無12點都唔起身
依家8點就醒了
Shit我都係,習慣左早睡早起
其實主要係比工作磨曬啲精力姐
成日話人大左精力冇咁好 其實30歲都仲係壯年
但平時啲精神已經用曬係工作上面
加上唔係18 22 可以將啲工作比曬上司理
你都已經變左上司 自然要顧嘅又多左
你試下大把錢唔洗做 咪一樣玩盡
30歲人真係要玩嘅 岩岩先開始
一定要瞓足覺
打zelda玩1-2個鐘就想熄機
有錢神早搵份廢工

如果我唔洗do,或者有人包養我就好
唔係覺得 係真係不再年輕
不過生活習怪慣冇乜變
仍然keep住做夜鬼 每日瞓四五個鐘左右
班fd仲係個堆 一個月都仲見幾次
見啲中同有咗小朋友真係會變晒
以前仲會出嚟食飯飲嘢
而家一係就約唔到
就算約到一係就要早走一係就話屋企bb有事唔出嚟
3年疫情好似令我停左3年咁
我唔抵得依家啲廢佬咁長命
所以我要活得長命過佢哋
條腰開始會痛
正常嘅,不過唔好為搵而搵,會好辛苦架
又唔覺得老
但認清楚自己好快就會老,好怕老
覺得時間唔岩用,係成個人生既時間唔夠用

利申3字頭
唔使覺得
係事實你已不再後生
25歲打後無啦啦變晒阿叔咁,仲老過班80後
反而班女就真係keep到 始終有打扮
飲醉左要成個星期先精神番
讀男校啲人咪照去ball 照去蒲周圍識人

根本係唔係問題
又冇咁耐,兩三日啦
愈大愈難搵對像
咁上下年紀個個都有自己機心,各取所需咁
寧願自己一個又唔駛同人分享空間
90後最大果班已經33歲
呢三年好多中同大同已經生埋仔,估計係work from home無野做,日扑夜扑
自己呢三年只係得番工,gym又無得做,旅行又無得去
武肺前29,武肺後33,最好玩果幾年乜都無得玩就33,屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞