有冇90後覺得自己已經不再年輕?

367 回覆
2554 Like 55 Dislike
意識到自己渾渾噩噩 但又改變唔到
留名

其實好多都好中

由其是注重健康同珍惜家人朋友

細個真係覺得家人好煩同覺得識朋友好易
大左就知家人既重要同識人係幾咁難
仆街我十幾歲已經係咁,點搞
93年
30歲
已經周身骨痛
撞親整親要好耐先好返
一到4,5點就好易攰
捱唔到通宵,1點就訓撚左
聽90s pop punk green day blink182俾gen z笑老餅
又嚟無病呻吟扮大人

而家血糖有d 高
食野要就住就住
已經捱唔過十二點之後先訓
90後都唔叫大人?
大人同老之間仲有一段距離下話,咁講法我呢啲80頭叫咩
中學已經搵緊 搵到就來廿到尾都未有呀
十年前高登班80後都覺得自己已經不再年輕
唔知呢班80後依家過成點

透過 HKG Web 分享一則貼文:【時事台】轉眼間,80已經不再年青,進步入中年了
https://forum.hkgolden.com/thread/5042925/page/1
巴打加油,年過40又如何,我仲有好多嘢可以體驗
電器鋪電視機唔再播 時少,Tara, 4 minute,Girl's day
成日都會拎番細個睇過或者玩過嘅嘢出嚟煲
有,2022年開始覺得真係老了
真,最緊要有D自己鍾意既目標/計劃
廢老
其實90年都係32-33歲 仲好後生

其實男人 就好似紅酒咁 愈放愈有味道 不過前提要係靚提子 所以呢個時候 打左幾年工 有啲錢 見多左人 多左唔同社會經驗 要開始做啲deep thinking 睇多啲書 見多啲呢個世界 搵樣自己鐘意做既野 fully devoted 落去 個人自然就襟擺 自然就有魅力 唔會覺老

其實唔止男人 女人都應該要係咁 咁先有味道 有韻味
其實都少少倖存者偏差
身邊仲有一大堆90後晚晚落club玩又路營又船p
班仔又童顏 班女又逆齡咁
但哩啲人多數唔用連登
所以睇唔到佢哋
而用得連登多嘅通常都係啲冇乜能量嘅內向人
對d 後生潮流少左興趣
前幾日聽麗英首全死角美少女戰士呢類後生歌無感
近排開始鐘意飲茶
有嫁
已經冇精力去蒲
捱夜會狂甩頭髮
已經唔係近排既事,出嚟做野後開始鐘意飲,細個唔鐘意或者鐘意甜到嘔既茶,加下鐘意飲冇糖
今年30
見到條法令紋愈來愈深、開始有M字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞