有冇90後覺得自己已經不再年輕?

367 回覆
2554 Like 55 Dislike
有冇90後覺得自己明顯老左?
過左26歲後開始養生,唔飲凍野,太甜太鹹既食物不了早啲瞓,唔會再通頂打牌或者打機。
同啲00後10後比開始有generation gap,唔係太明佢地點睇呢個世界同流行啲咩。
身體機能就冇咩變差,但已經冇細個咁好精力去跑嚟跑去。寧願留係屋企打下機,睇下書

但都有好既改變,開始理解屋企人既好,開始識得享受一個人既時光。
呢啲行為其實係好自然會變,但真係覺得自己老得好快
呢幾日飲返凍嘢
對任何事物都冇興趣

打機都比以前細個少好多
間中囉,但都少飲左,以前下下都叫凍飲,加下開始飲多左熱野
珍,加下反而係想試下啲比較靜態啲既活動,例如茶道,插花。唔洗下下對住個mon (厭返工對唔夠咩
自細老母訓練就少飲凍嘢
已經冇打機4個月了 亦都再冇心情去打機 依然孤身一人
其實想打但好難約朋友
又唔係,90後有老婆有個女

今日先打完Zelda
真係唔好唔信生理時鐘,見到有啲朋友有老婆有仔女,自己就一個單身狗,都開始想搵另一半
有,老了唔落club
變左
日本叔-killer
落club啲音響太大,寧願去啲清吧傾下計

Shit,真係老
覺得身邊 d 90後舊同學急速阿叔阿嬸化
自己就仲係成個細路咁
脫節個part係你問題
自問呢個世界發生緊乜我仲好清楚
好嘈,受唔到老了
以前可以十幾個鐘對住個電腦mon
而家幾個鐘已經覺得攰
90後最大年紀嗰堆都變左呀叔了
但係行為上你會慢慢改變,心態上我都仲覺得自己係細佬,但行為明顯同細佬唔同左
你廢就唔好屈落90後到
呢個世界發生緊咩我都知,只係唔理解佢地點解會鐘意呢樣野,例如佢地好鐘意玩傳說對決,但我玩左陣就不了,咁細個Mon,寧願打返啲單機game或者用電腦玩LOL好過
Same,返工都對夠,返屋企又對咩
雖然加下會日日打Zelda

早咗好多瞓
老到無辦法再通頂
凍飲戒唔到淨係無再飲冰飲
口味:太甜太鹹太辣太酸太濃味都越來越食唔到
新d嘅野接受程度好低,知道但又唔明白,唔想問
「求其啦」
我都90年代中,都要面對30歲呢個問題
鍾意玩單機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞