IT討論區(195) - WFH萬歲!

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
程序上係
use GitHub codespace
一早stress on中間果段正視聽咪咩事都冇
GitHub 都block埋…我地係用enterprise private GitHub。。無乜features
我嚟
乜嘢漢語寶寶
搬唔落呢個例子
我係想表達人地憎你點都會有個原因 而且如果有好多人憎你係有red flag

利申 唔多知其他人點睇我不過我應該都幾乞人憎
冇咩人會主動同我講野/結識
唔係 手巴想聽你個故仔
我具體都唔多記得發生咩事 我一早洗左ram
用optane啦
每個人都有自己既故仔
但係我故仔太廢就費事講出黎了。。
錯誤舉例上面講完唔講

1. 唔知點解要勸退人 咩個市唔旺 it都好景過其他行業好多 人哋本行撈唔掂想試it 你勸退人不如介紹佢有咩其他好撈啲仲effective

2. 係生存到既人唔會俾你勸退到 係生存唔到既人唔洗你勸退都會自然淘汰 如果你中六嗰陣上高登連登問 有人勸退你 有冇用? 上面啲ching屌佢大部分都係因為佢淨係識叫春好煩

3. 最重要係蒲得it台耐少少既ching都見過力巴fg 7.8k (中六) 既言論唔少次 為免衝突發生 / 浪費網絡資源 / 新人睇唔到失去被勸退既機會 不如pin你段野上po頭 等大家都知撈it巴 fg intern 得7.8k 市道咁慘淡 唔好亂咁入行 滿意未?
睇黎以你既閱讀理解能力唔足夠令你理解到佢想勸退既人
師兄識啲嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞