IT討論區(195) - WFH萬歲!

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
又跳。。
留系一份好做既工我可2做一世。。
車馬費都冇真係好on 9
用唔用到dev container?
為健康著想,5建議隊草
懷疑隊太多啲氣太熱燒傷成個喉嚨+肺
番香港日日咳痰咳左成個星期就快死。。
無,desktop連docker/podman 都無 得vm 有
當然理論上我可以再搵隻vm 玩但係又要搵埋internal image for rust 然後公司唔知有無
決定用online compiler 算。。
簡單講
1. 無咩人贊同勸退佢 but ok everyone has his own stand
2. 你勸退得好on9 拎自己outliner經歷黎勸退0作用

手巴想簡單講左建議
講outliner故仔 ok 可能大家當有趣話題聽下
用outliner經歷比general case建議 jm9?
有冇諗過你得罪人在先 講野有意無意都會得罪其他人
不如我地試下問下佢唔鐘意你邊方面
唔差在講埋手巴故仔出去
it狗你的資訊很有用
手巴識分自己個故仔入面邊啲係故仔 邊啲係真 邊啲夠general
中學果陣隔離班有個尖子(之後真係比佢入到醫科)
成日有人狙擊佢我都唔知點解
後黎機緣巧合之下同佢共事左陣我當其他人講佢既話係耳邊風
過左陣已經好似css完全明白了咁明點解會比人狙擊
之後我都疏遠佢
重有連crates io
咁即係點解比人狙擊
咁#我呢個無得救的case!
簡單建議
聽廣東話/英語 跟廣東話/英語做
樓主咪漢b
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞