Sony Xperia 拎機區 (149) - 銷情空前熱烈,信徒倍感安慰 | 旭狗鳩噏完未?

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
機已收
長焦應該冇事
上埋sony 問,登記完保養後等email 再選禮品
Amazon JP
連埋shipping 加埋500蚊左右啦
剩係個殼你當300幾
師兄 , 殼同貼加埋都 ¥8,460, 5.8 算都 HK$49x.
運費幾錢 ? 幾耐到
原來 ¥8,460 仲有折, shipping fee 都係 around $100
我24號落單今日收到,摷番張單
殼 6073 yen
貼 1618 yen
連費 1507 yen
最尾唔知點解有promotion 減咗385 yen

而家Amazon 係咪貴咗
價錢一樣, 5 日運黎都算快
佢都1/125啦喎,要幾震幾大風先可以郁到部機outfo
我就覺得似係光學有問題,影相outfo唔應該咁既化
係有咁嘅可能㗎,佢企嗰個位大風起嚟都勁
我再睇佢後面張相,我覺得係介乎有問題同無問題之間,所以如果機主認為有問題就唯有拎去試吓有無得換
又唔係1.2大光圈,電話cmos仲要咁細,郁少少應該唔會咁易out
仲要佢後面巴士站牌d字都冇化,但隔離d樹出哂鬼影
想當年我部1III都係差唔多
發白唔係長焦影近野好易睇得出架咩
去衛訊部demo好似一去到長焦就feel到同主鏡有d分別,果陣以為白平衡問題
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=586&t=6791955

睇完之後好有衝動拎部1V不斷影相

係咪咁樣

搵返d相先醒起我果陣係jpg sharp,Raw化
雖然係放大左既Cap圖,
但我諗都睇到上面Raw下面jpg既分別啦

果陣巴打們話因為jpg有鏡頭修正果D,不過後期lr出左修正檔都係差唔多
所以如果你jpg都係咁我就覺得係有問題
要睇下夠唔夠貨今次
開心使用中
有冇人拎左贈品?

有正常相
一係試下搵D用峰值確定下對左邊到焦,確定焦點係果個位,如果都有化就應該係光學問題?
睇完有衝動去台灣
睇女定睇相呀
終於攞咗機(SMT),不過套要後補
邊日訂

求其影
23/5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞