嚴選三十大被指「抄襲」嘅TVB膠劇

682 回覆
386 Like 22 Dislike
上晒神枱嗰幾套劇應該冇抄
最緊要vibe唔同哂,第二輯變咗戚其義佢拍返O記實錄呢啲先好
係咪有集蔡少芬生理期不適仲暈咗
吳啟華係鬥氣怨家見蔡暈咗仲流好多血,以為意外送佢入院
點知入到醫院醫生話係月經
過咗咁多年我腦仲有呢幕但又唔記得邊套戲
關二嫂勁仆街 好尖酸刻薄
想一把車埋佢度
以前好多劇多多少少都有講或寫實,雖則唔係focus係住屋問題,而家入面嘅世界個個人都係不食人間煙火
以前八九十年代樂壇真係好多都係改編日本
容易受傷的女人又係改編中島美雪嘅歌
一見到佢個樣就諗起佢講嘢黐脷筋,即刻覺得佢成個人好唔吸引
你講得啱
佢哋最大嘅問題係真係爛尾
除咗金枝慾孽同埋天與地個尾收得靚
創世紀同珠光寶氣都係爛尾爛到仆晒街
姜大衛扮高魯泉
珠光寶氣前期拍得好好睇
後面無啦啦寫到啲人好似有精神病咁款
我覺得多一點幾好聽, 但我記得單春在訪問講過佢唔太鍾意呢首歌, 話D詞又係講呢D, 好行。
反映家庭背景對一個人既性格為人影響好大。
我覺得佢個樣好sweet
但靚靚當年紅到發紫,少數有票房號召力嘅演員,啲人會因為佢嗰名而入場不過我覺得佢喺金枝玉葉嘅表現真係唔係幾值得攞影后,陳冲同王菲(俾評判認為只係演自己所以對演技抱有好大質疑)更值得更吸引特別
最多就係日本,落嚟先歐美(音樂)
最大遺憾係陳慧珊有病中途退出
如果唔係個結局應該係葉榮添同Helen一齊
美版The good doctor 好好睇
馬貫東冇Shaun Murphy 嗰種自閉神髓
古天樂做反派太幼稚得滯冇乜feel
但佢外型短頭髮係氣場好勁嗰種(後生兼唔出聲
葉念琛式結局係玩扭橋,都叫做埋到尾
呢套野嘅結局直頭係叫做冇結局,所有嘢都埋唔到尾套劇就已經完咗
牙醫tvb時期啲歌好好聽
我到而家仲聽緊
黃智雯完全做到佢呢種8婆feel, 把聲同個格都一樣
夾硬大團圓結局
呢個幾有創意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞