一名抖音主播在直播過程中突然被砍

858 回覆
373 Like 25 Dislike
連登仔黎
假架假架
D血水D染料黎
估福建三明
其實…
真係好假
唔擋應該直斬落心口啦
cls 無啦啦有條白卡佬係背後衝出嚟斬人
點解大陸啲片成9日都有人係最精彩既位阻撚住
但條友似本身已經冇左多啲
啲相係手掌,但佢隻手係連前臂少少都冇埋
雙手合十 手起刀落喎⋯⋯
如果你斬過雞就知砍得夠力同快狠準
切口係好整齊架 食個陣骨係齊齊整整 唔會吉到口
佢仲要大大把刀喎
所以真係難分真與假
美國新中國
留中撚值得擁有
假,無可能斬到咁
今次真係要執返
俾人劈緊 你想佢點表達好痛?
仲要有咁長既刀。真心痴線。
門徒,智叔
岩啦,請演員番黎做下人氣
上面果班判官真係柒撚到唔死都無用
左邊條友可能走緊都未為意自己冇咗隻手
https://twitter.com/i/status/1661030789327499266

似係堅, 條褲好似都一樣
一個人被砍斷手,尤其是在碗上,可能會因為幾個原因而沒有大出血:

切斷點位於手掌或手腕的血管和動脈較少的區域:手掌和手腕附近有許多血管和動脈,如果斷點位於這些區域,可能會出現大出血。然而,如果切斷點位於較少血管和動脈的區域,如手腕的背面或手指骨骼之間,可能會減少出血的風險。

切斷時施加的壓力和方向:如果刀子施加的壓力和方向恰好能夠將手部切斷,但同時壓迫了周圍的組織和血管,這可能會減少出血的風險。

抑制出血的生理反應:當人體受到創傷時,會啟動一系列生理反應,以促進傷口的癒合和防止過度出血。這些生理反應包括血管收縮、血小板聚集、凝血因子釋放等等。如果這些反應能夠及時啟動,可能會抑制出血,減少大量失血的風險。

儘管出血量可能會因為以上原因而減少,但被斷掉手部仍然是一個嚴重的創傷,需要及時得到醫療救治。在斷手後,應立即用乾淨的布或紗布包裹傷口,並盡快前往醫院進行急救處理。
一刀斬斷骨都唔奇
突發斬人都有3條片唔同角度算係咁啦
做咩姐你係假就係假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞