一名抖音主播在直播過程中突然被砍

858 回覆
373 Like 25 Dislike
保持車速先
過多陣可能識自己郁
真係無咗隻手
想知把刀邊度買多啲,一刀斬到隻手落嚟
Chatgpt

如果被斬下的手掌沒有出血,這是一個非常不尋常的現象。在正常情況下,手掌被斬下時,由於血管的損傷,血液應該會流出。然而,這裡有一些可能的解釋:

1. **虛構或錯誤描述**:這種情況可能源於虛構故事、電影或錯誤描述,不符合現實生活中的生理反應。

2. **血管收縮**:在極端的創傷情況下,血管可能會出於保護性反應而瞬間收縮,暫時減少血流。然而,這種情況通常是暫時的,隨後仍然可能出血。

3. **極低溫凍結**:在極低溫環境中,被斬下的手掌可能因為凍結而暫時不出血。但在正常溫度下,血液應該會融化並流出。

4. **凝血功能異常**:極個別情況下,個體可能存在凝血功能異常,導致血液凝固速度異常快,暫時阻止了嚴重出血。然而,這種情況非常罕見。

無論原因為何,在這種情況下,最重要的是立即就醫獲得專業醫療幫助。被斬下的手掌可能需要緊急手術治療,以防止感染、失血和其他併發症。
砍完仲劇烈運動,唔會令血液流失得更快?
又有器官可以捐贈
咪玩啦,質感假撚到仆街唔再講,就算擺定隻手俾你斬都冇可能斬得咁完整,仲要冇血流出黎
吳彥祖
我都傾向覺得假,都係做手又假,被斬後又跑得咁快,又唔覺有大量血爆出嚟

香港啲斬人案,一兩條刀巴仔都成地血,如果成隻手甩咗都好似冇血咁
做得抖音直播都係想上位多人識
而家如願以償
把刀利角度又岩又夠力

果條友用佢手一擋就成隻冇左
會唔會係搵人捐番手掌俾佢
美國新中國
留中撚值得擁有
如果唔係假
都幾好刀法
平時斬熟左嘅雞骨豬骨都冇咁易斷
笑乜撚嘢
點解唔會噴血嘅

跑得咁快又唔識痛 腎上腺素應該爆燈

等陣一冷靜落嚟 佢就GG
屌你假撚到

是 白車都假的

节目效果,请勿模仿
節目效果,請勿模仿
The effect of the program, please do not imitate

要問下球哥先知
隨時係直播入面安排好
之前唔知 小紅書定抖音 又係直播 俾同行 當街斬殺 原因差佢千幾蚊

串柒柒個d 真係咪係街直播 暴露自己位置
有啲血跡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞