大家有冇發現最近元朗治安好差?居民有冇擔心

166 回覆
22 Like 22 Dislike
Pin this la 樓豬
最近? 樓豬坐咗幾耐?
治安最衰一定係九龍
我住左九龍十年以上

下面第二行嗰啲偏激言就慳返啦,想呃like都唔使咁。
做乜啫講中咗又唔畀講
想撫平傷害?
咁元朗一定安全過九龍, 差館特別多, 保證24小時開放一定唔會拉閘
留意咗好耐 上面條友只會搵元朗case嚟報
做乜啫 我講事實
你(地)唔使咁激動

不過,你地喜歡就好啦
作為大刀會既村民, 點都有一技旁身
有把刀旁身實際d
元朗最多村屋/黑社會背景搞埋古靈精怪野
霸地霸屋收保護費 龍蛇混集

唔係點會721納齊架生開片 唔衝去老銅/九龍劈?
劈完返元朗村屋啊 條傻鳩仲要死頂

原文網址: 【元朗721】白衣人藏身南邊圍鄉公所 屋宇署證全幢僭建勒令清拆 | 香港01 https://www.hk01.com/article/437415?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

穿着白衫及手繫紅繩共近700人,部分為疑似三合會成員
在事件中,大批穿着白衫部分有鄉事及黑社會背景的人士在有預謀下,手持武器在雞地及港鐵元朗站無差別隨機襲擊途人和列車乘客,導致多人受傷血流披面。
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E5%85%83%E6%9C%97%E8%A5%B2%E6%93%8A%E4%BA%8B%E4%BB%B6
80年代Jacky Chan/Andy Lau啲戲全部都佐敦文x樓出產猛人

套套戲都一定係九龍劈就知九龍好危險
你又有道理
深水埗都好過元朗
至少慢慢重建迫走 d 窮人
質素會拉返高
元朗本身就係鄉黑地頭
點都趕唔走,有地就起丁屋
冇地有錢都係買返果區私樓
同佢地做鄰居都要小心唔好得罪佢
有冇Geoinfo map既link
吹奏park yoho 同溱柏
多蝻嘅地方就會亂啲

呢幾個屋苑有乜好吹
你咁講 即係要下下帶把老牛係身先得
咁差佬又會唔放過你
元朗國個朵係響
你話你鍾意食牛肉咪得
如果鍾意食魚生
元朗咁多生蕃 屌佢老味 邊個想去呀
元朗男子遭亂斬浴血街頭 刀手乘接應貨Van逃去

突發

發佈時間 : 2023-05-25 22:27
更新時間 : 2023-05-25 22:27

元朗男子遭亂斬浴血街頭 刀手乘接應貨Van逃去。尹敬堂攝
今日(25日)晚上9時許,元朗發生斬人案。一名男子在西裕街1至17號食肆對開,被4至5名刀手突襲亂劈。男子重創浴血倒地,刀手逞兇後,乘坐接應貨Van逃之夭夭。救護員接報到場後,將傷者送院搶救。警方目前正調查案件,並追緝刀手下落。

真係巴閉又一單
元朗唔計, 刀手都係九龍走入去
蝻刀手 又斬香港人
之前個幾單好似無拉過人
元朗係唔係已經無政府狀態?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞