大家有冇發現最近元朗治安好差?居民有冇擔心

166 回覆
22 Like 22 Dislike
深水埗都唔係好掂喎
奧運,九龍,啟德荒可能好少少
真理越辯越明,再睇吓啲數據

只有無知同偏見嘅人先係自我感覺良好
咪撚玩啦隔兩三公里就係上述3個罪案重災區 仲唔係自我感覺良好?
其實係比人放大黎講, google 斬人 依幾個月區區都有。有舊區既地方多多少少都有依啲野
咁住喺奧運,九龍站,啟德站
我諗感覺點都良好過喺深水埗嘅
九龍人:有舊區、商業頻繁嘅地或就自然多罪案,加上外區人口流動都多,是正常現象

元朗:元朗唔計
元朗唔計
奧運,九龍
呢兩個地方同深水埗距離近過元朗站同錦壆路添
執法部門周二(21日)接獲報案,指大河道港鐵荃灣西站外有人懷疑持利器在街上追逐。

原文網址:荃灣刀煞追斬男司機 4漢涉毆鬥被捕 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230323/mobile/bkn-20230323190909074-0323_00822_001.html

荃灣西居民驚唔驚
元朗国嘅事我地可以管
想妄占議大政
人都死埋有乜好計下世小心啲唔好住元朗
咁我又冇乜特別諗過會住個區喎
純粹討論治安問題不過可能踩親佢條尾
大馬路唔計yoho
元朗只係計西鐵站上蓋屋苑
犀利,犀利, 用元朗嘅地域比例直接帶入九龍西
咁以後18區都唔使劃分啦
成個九龍半島西直接納入深水埗區
成個九龍東半島入黃大仙區
全部都係34 41 校網
將生命作賭注
罪案case嘅Geoinfo 已經話咗俾你知咩地域crime rate crime case最多,最密集,同埋物理距離。

元朗完全唔係九龍地區嘅對手。完
換言之,你喺條街度行,喺九龍行同喺元朗行,九龍中獎率一定高過元朗。

要屌元朗就唔該屌埋九龍,仲要大力啲
白衫執完法咪治安無問題

搭下差佬膊頭 元朗很安全
住屯門好過 樓價gogogo
唔驚:除咗元朗以外乜罪案都睇唔到
我真係冇咁得閒逐單新聞post上嚟教育呢班柒頭
偏見嘅人 同佢講客觀野盞嘥時間心機

佢哋開呢啲post係有目的
最衰一定係九龍區
所有刀手,電鋸呀全部都係來自九龍區嘅
冇黑衫人就唔會有白衫人
係佢哋自己走入嚟元朗
根據呢班柒頭標準,離島最安全好住
但你同佢講買離島,佢哋就會話冇市區方便唔好住

真係柒到喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞