Sony Xperia 韭菜區 (148) - 銀白色缺貨

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
返修貨 ma
一樣收到 聽日11點即攞
上星期四係Sony訂512白
仲未有聲氣
收到Sony sms聽日拎得
其實咁諗 佢3鏡組合如果可以cover到rx100焦距+質素
佢貴我都接受到 反正本身電話+rx100都係唔平
其實今年1V除咗無得收光圈已經全方位吊打Pro-I啦
SMT仲未有消息
Pro i本身出得劣
cmos isp 演算法全方面完壓制
收到,聽日開始可以拎機
SMT仲未有消息
cmhk都未有
香港貴,台灣正常好多
應該都引到啲求輕便同方便做戶外直播嘅content creator
如果佢玩大啲, 塞粒1/1.3” ultrawide直頭有力同啱啱新出嗰部等效18-50嘅zv1ii搶客
咩呀 4選1先係要登記
其他拎機嗰陣跟埋喎
我嗰陣都有問佢
其實我專登去左試
影Raw file兩部原來差唔多, 都係iso1000已經起渣 如果重視手持影raw多唔多noise嘅, 唔好太高期望, 預咗低光影靜態就上腳架, 影啲對快門速度有需求嘅題材就後期行一轉topaz / lr ai denoise

不過1V成像利少少, 而且jpg處理速度好過pro-i幾多吓

當然雖然話maincam升級感唔大
但考慮埋s888>s8gen2 , 3鏡4k120同埋tele zoom lens依啲位其實都多進步, 仲有pro-i個mon根本日頭唔夠光..

手持pro-i嘅用家如果最在意main cam畫質就唔建議升級, 自己決定等唔等傳聞中嘅pro-i 2甚至捱到出1 VI
係就最好
因為我都係問個sales拎機果陣會唔會幫我貼埋
佢同我講要去sony拎
貴左咁多? 我之前去台灣貼好似2xx
但講真就算imos都是幾個月貨仔就要換
面d coating會走晒,TB 買幾十果d算啦
等返幾日先喇
平1600係有代價
除左sony store買出面邊有送貼呀

感覺HDR唔夠靈敏
應該會再執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞