點解已經冇哂人講keroro軍曹

454 回覆
2813 Like 21 Dislike

雖然keroro係主角但係就最冇長處 就好似我都係我人生嘅主角但係...

細個就最鍾意Giroro伍長 型撚到 但係一見到自己鍾意嘅日向夏美就會好怕醜

以前好鍾意扮佢笑
諗返都覺得on9
btw 姑~故固咕咕~

Tamama對Keroro的傾慕,也曾經被基督教團體指為鼓吹同性戀 [5]。但同時也有人反駁這只是用來娛樂觀眾的情節。
乜原來tamama係男人黎架咩

仲記唔記得佢地叫咩名 日向家細佬就冬樹 家姐就夏美 keroro隻太空船好似就係撞左落佢地屋企 跟住佢兩姊弟就收留左佢。

然而原先在1998年連載前的短篇中,設定為夏美從祖母手上接收了一隻異常大隻的蝌蚪,並把夏美的友人嚇了一跳,而蝌蚪雖然聲明自己只是落難於地球的外星人,但實際上前來探查並準備侵略地球的故事,而這個故事在原作226話和232話中作了延伸與後續的交代。

傻瓜青蛙

相信好多人都試過 一放小息就...

Kerokerokero
Girogirogiro
Kurukurukuru
Tamatamatama
Dorodorodoro

明明以前好興 tvb日日播仲要搵埋鄭嘉穎唱主題曲 周街都係keroro d小學生大至書包小至鉛筆擦膠都係keroro。但係而家好似已經完全銷聲匿跡哂咁 有少少懷念佢地

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dororo:仲有我呀嗚哇
可能過一排會hit返, 勿灰心
可能過一排會hit返, 勿灰心

再出
dororo嗰句有聲
仲有女忍者
每集都好期待dororo會出現
原來男黎架
屋企有漫畫
成日好 暴露
最近重睇緊第6次
同埋平時就好睇 電戲覺得好悶
童年啊
我記得夏美好大波
嘩屌 宜家連睇過keroro都可以扮老屎忽了
其實完左未
其實完左未

動畫2011年就好似完左冇再出
做緊小學生暑期興趣班導師
上兩堂同佢地講起卡通片
佢地完全唔知咩係keroro軍曹
一套咁好睇既卡通 而家竟然冇小朋友知

利伸98年

記得有集講爆菊花
同老母一齊睇 笑到仆街
細個好鍾意睇keroro
做緊小學生暑期興趣班導師
上兩堂同佢地講起卡通片
佢地完全唔知咩係keroro軍曹
一套咁好睇既卡通 而家竟然冇小朋友知

利伸98年

記得有集講爆菊花
同老母一齊睇 笑到仆街

我表妹都係98,佢都會同我一齊睇
最中意tamama 好得意
雖然知佢係男人 但我唔信 點都唔要信
Dororo都中意 但成日比人忽略係幾慘
第一季個ending個兩集超熱血
個陣成廿歲人睇都起哂雞皮
你最尾唔出返dororo我都真係唔知漏咗佢
鄭嘉穎首主題曲好好聽
我記得夏美好大波

之後佢話媽媽仲大
dororo配音好似係同基拉個配音同一個人,好正
我識Tamama沖擊波
嘩屌 宜家連睇過keroro都可以扮老屎忽了

懷念下又話人扮老屎忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞