[PS4] 求神級劇情遊戲推薦

136 回覆
0 Like 0 Dislike
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

軌跡系列啲故事真係一流
仲記得空軌個故事
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

軌跡系列啲故事真係一流
仲記得空軌個故事

早期果D都OK 後期果D就
No man sky

No man sky

No man sky應該係最糞ps4 game

No man buy
The last of us出名神作
但個人覺得要玩絕地先有投入感

玩普通我覺得自己係batman
而家啲game變曬arpg咁款。
個人最鐘意既玩法係ff7cc 遇怪有個場俾你打 第三身非回合制 又超多劇情
又或者dissidia ff咁對戰game ps4就出了
已經見過好多post講明唔要P5/P5類型既game啲人死都要推P5

佢地唔明係有人會唔鍾意玩呢類遊戲
正如gal GAME,就算係神作都唔會玩

因為我玩p5之前都係幾乎完全唔玩回合制既人黎
唔係唔中意既野就會一世都唔中意
人中0 極
Horizon Zero Dawny

巫師3

以上4隻幾推薦 我個人好鍾意[sosad🐹] 所以全部白到你

g

金曬
但係最鍾意都係NieR :~做([/y[quote]引用
quote]
卜3y6

Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講
一見到樓主個post就即刻諗起呢隻game
1同2要連續咁玩會覺得超正
第1集解迷上有d簡單,但劇情氣氛搭救,結局仲出人意料
第2集解迷多左好多轉折位,每個局設計真係要俾心機諗先跟到,結局劇情1
bloodbrone 連dlc
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講
第2集解迷多左好多轉折位,每個局設計真係要俾心機諗先跟到,結局劇情比第1集精彩好多
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講
第2集解迷多左好多轉折位,每個局設計真係要俾心機諗先跟到,結局劇情比第1集精彩好多

我都鐘意1,2 不過之後動畫就好唔鐘意

劇情遊戲喎
Bb劇情未有咁神啊?
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講

推理驚都可一試
Heavy rain同beyond 2 soul 一定係最好既劇情遊戲
因為唔太涉及打鬥形式
,簡單既人生交叉點選擇會影響結局
成隻game做到好似電影咁

有關係架咩?

我自己覺得隻GAME似電影唔一定係好遊戲
只係互動小說

劇情黎講 beyond: two souls>>>>>>>>>heavy rain
個人覺得
已經見過好多post講明唔要P5/P5類型既game啲人死都要推P5

人地都講到明唔要呢類型GAME
係咁HARD sell P5咪更加令人唔鍾意

正如我有D fd係咁係我面前sell某韓女團

韓狗

唔好搵垃圾黎比OK?
你唔中意食牛,但我比碟A5和牛係你面前都可以推薦你試下掛?
至於你試唔試咪自己決定,又唔係迫鳩你

劇情遊戲喎
Bb劇情未有咁神啊?

我覺得好正喎
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講

彈丸論破1同2要連住玩

一代係用嚟build up個世界觀,同埋伏線俾二代

冇俾人劇過嘅情況下玩到二代結局係痴線到
Diablo
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講

彈丸論破1同2要連住玩

可惜個嚴密世界觀係第3集
洗腦啦總之 乜都洗腦
Witcher3
彈丸論破(槍彈辯駁)
軌跡系列

槍彈辯駁連登好少人講

彈丸論破1同2要連住玩

真係神作黎緊九月尾出第三集中文
Heavy rain

heavy rain 真心正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞