[PS4] 求神級劇情遊戲推薦

136 回覆
0 Like 0 Dislike
Persona 5
life is strange

Life is strange

似唔錯
人中之龍系列

horizon

會試下
kingdom hearts 1.5 + 2.5 + 2.8
故事同遊戲性都係一流
冇 rpg 比得上
其中一隻值得家傳既 game

只可以講係出色既其中一隻
重有大把RPG一樣咁好玩

ps4仲有得主線冇支線既 rpg 咩
而家乜都係open world
而且仲邊有人肯整

啱啱睇左但得英同日版 玩到都睇唔明

可惜你唔要回合制 日式皇道RPG大部份都係回合制
唔怕舊畫面 公認好玩既經典 (唔計PS4 可以用電腦DL)

超時空之鑰1 (故事性超勁 果個年代可以寫得出個故事 已經係神作)
FF4 (大部份老屎忽認為最好玩既FF 冇之一)
空之軌跡FC-SC(故事唔錯 有興趣知個世界觀可以玩埋之後出果幾隻乜軌)
DQ5(DQ大部份玩家認為最好玩既一代 但係建議4>5>6咁玩因為係故事順住落)

PS4既話最近會推薦P5 有中文 故事同遊戲性都評價好高
Dark souls系列 要睇item description黎了解故事
kingdom hearts 1.5 + 2.5 + 2.8
故事同遊戲性都係一流
冇 rpg 比得上

而且仲邊有人肯整

超時空之鑰1 (故事性超勁 果個年代可以寫得出個故事 已經係神作)
空之軌跡FC-SC(故事唔錯 有興趣知個世界觀可以玩埋之後出果幾隻乜軌)
DQ5(DQ大部份玩家認為最好玩既一代 但係建議4>5>6咁玩因為係故事順住落)

超時空會試下
Dark souls系列 要睇item description黎了解故事
卡王ing
Witcher 3
metal gear solid
uncharted

會諗諗
彈丸論破2
第一集麻麻第二集神作
卡王ing

試吓入佢中路
YS8
horizon劇情真係唔錯
玩緊第二次
god eater

1 ok唔錯 2 麻麻
No man sky

No man sky

No man sky應該係最糞ps4 game
故事同遊戲性都係一流
冇 rpg 比得上

而且仲邊有人肯整

英文版用字好簡單
唔明就pause 左佢查字典
黎黎去去都可能得幾個唔常用既字
No man sky

No man sky

Centre of the galaxy
故事同遊戲性都係一流
冇 rpg 比得上

而且仲邊有人肯整

超時空會試下

超時空之匙 當年係集合最頂尖製作人既作品黎,另外而家好常見到d光影效果都係佢首創。
Persona 5 係唔係神級你自己決定
不過我覺得係至少係上等級RPG

但對回合制game冇乜興趣

p5個回合制好撚好玩,利申除左p5同pkm之外完全唔玩回合制game
uncharted

會諗諗

同the last of us都係ps4必玩
歐美就巫師3,jrpg就伊蘇8
已經見過好多post講明唔要P5/P5類型既game啲人死都要推P5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞