[MMORPG]阿爾比恩 Albion Online East:亞服正式推出 日日在線兩萬玩家 香港最快ping[7]

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
玩咗無耐 冇咁快入黑區
搞套4.1 5.1 自己去黑區刷野怪好過royal 慢慢刷
師兄可以試下用黃1同黃2練習solo,
自己一個人玩盡量唔好去可以組團既地方打怪。
同簡套適合solo既build練。
獨行玩家最爽就係迷霧打贏高過自己ip既build,
然後拎哂佢套裝備去賣。

我自己因為份工要早起,
好多活動都join唔到,
所以都係自己玩比較多,
通常我玩既野係呢幾種比較多,
1) 4.1自然法入黑區迷霧純PVE,一小時30萬~80萬
2) 5.1外鄉電光入黑區迷霧純PVP,一小時-20萬~100萬
3) 水晶競技場沉默頭電光爬分,主要賺經書(贏一場最少30萬經書)
4) 入黃2享受同ip既公平對決(殺一個人8萬~20萬不等)
4.1都夠打黑區?
sorry 少用連登tab錯左。

回正題,師兄可以搵下自己真正想做既野,
再係入面搵武器練,
以迷霧為例,
你想刷野最快最安全,完全唔諗住同人打。
自然法4.1成套可以滿足到你,
6萬蚊有一套,
打一隻蜘蛛20萬~50萬,
營地任開箱3萬~15萬,
殺迷霧怪本身都有機率掉1萬~15萬既裝,
缺點係見到人而咁啱你無馬就必死。

你想以打人為主,可以考慮5.1 Misty PVP Build。
(YT上面有好多,簡套唔貴+你有興趣)
好多都可以用技術越級殺人。
(可能15萬一套,但你可以殺既人著既裝超過50萬。)

或者你想中間簡個平衡點,
可以考慮玩單匕,
PVP同PVE都非常出色同有操作空間。

但切記遇到咒法唔好同佢打,
因為係呢版既親生仔。
琴日係迷霧入左knightfall
第一次入黑區,之前連紅區都無去過,啲回報真係好爽
雖然最後俾人殺左咩都無哂。。。。
但果種心跳既感覺係其他地方俾唔到

想問下有冇咩裝係最適合迷霧單機?唔想再咩都跌哂
同埋迷霧城點出返去巿區?

琴晚唔小心玩到四點, 依家好眼訓,又要行屍走mode 返工
老鼠裝我就係講緊自然法
早兩日見巴哈有心得

本身我就係玩詛咒法同單dagger
好明顯公會問題
正常皮甲布甲裝打黑區T6-7 怪都無問題
請教一下單匕配裝
我本身淨係用一套
刺客頭,獵人衫,士兵鞋
單匕+火把

係迷霧同野外有冇其他配置推薦下?
感覺我果套係野外打下綠洞就OK
入迷霧好易死, 比怪打到殘血又比人執雞
Youtube啲野火mist片究竟chok幾耐先剪到出嚟

現實係你想打人哋唔會同你打,冇技留/追到人

唔想打就走唔甩,被人當豬咁劈

有冇邊套裝寶係可以喺mist以小博大
Youtube啲野火mist片究竟chok幾耐先剪到出嚟

現實係你想打人哋唔會同你打,冇技留/追到人

唔想打就走唔甩,被人當豬咁劈

有冇邊套裝真係可以喺mist以小博大
可以刷怪快又想有走佬技既武器
雙劍,惡魔牙匕首,雙刃棍

迷霧城有旅行商人傳送返出皇家城市

就係要呢啲行屍走肉級數
因為單匕打怪技唔同打交技
同埋打怪唔好殘血,好易比人執雞
火法死症,無留技和腳短

單手咒可以以小博大,但又係腳短

其實你呢套係OK,
注意安全就得,
記得打完怪關E技。
打人注意返招Q埋身同時可以拎黎避招。
W睇你,
有人用放3個飛鏢打野怪疊滿層先埋身打,
有人鍾意飛雷神+沉默頭打一套(但造價太貴)。
最緊要識拉打同逼反傷/無敵。
招E打人記得扣到自己得返3~5成血,
對面交左CC你先開。
有冇師兄 有新手想玩弓/斧既build item 既表
明白爸打灰機感受, 我都上班族
搵岩一個有得吹下水既公會有人應最緊要

不過你後面講到人地可以24小時打機咁輕鬆搵幾M就無得講
就即係好似自己現實打份牛工搵得幾萬蚊過月
但有D父幹JJ 輕鬆坐下到收租咁

打機都係為開心姐 唔開心咪搵個個公會睇下會唔會玩得開心返
我覺得呢隻GAME最正係做到幾個平台都連倒
有陣時係公司無野做開出黎玩一陣又得
返到屋企又可以換返個大MON玩
咁應該無咩問題,
我每日淨係玩4個鐘賺最少200萬。
定居迷霧城所以唔駛點趕路。
4.1自然法只刷怪。
樓主好勤力兩邊開POST 引人入坑
單手斧
老鼠頭
獵人頭
傭兵甲
士兵鞋
都仲有黑迷可以採集既
少左俾1TEAM人捉既機會
黑迷改版根本新手樂園
弓呢 有冇推介
好事黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞