[MMORPG]阿爾比恩 Albion Online East:亞服正式推出 日日在線兩萬玩家 香港最快ping[7]

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
有代收10萬一塊田一日
原來d人d裝亂著

重甲頭 布甲身 獵人鞋 。。。
最鍾意見到亂著
最好吃
睇技能點配既姐
。。但係我見到個新手攻略真係咁

癲覆左我對遊戲既睇法
是。。原來唔洗理佢係乜甲
舊版本?
呢隻game嘅防具最主要睇招主動技同被動技啱唔啱你用
但係多人會忽略左被動技嘅重要性
最基本嘅團體pve/pvp:
坦點都要靠板甲嘅主動及被動去撐過傷害
Dps要靠皮/布嘅被動加攻去打出高傷害
Healer要靠布甲嘅被動去增加healer量及主動技去增加生存率

例如:
Healer基本上都係配布甲 - Cleric Robe
因為布甲本身被動加最多damage/healing bonus, 其次主動技係受傷害後有無敵buff 同時加damage/healing
有啲人可能會諗到另一件: 板甲嘅Judicator Armor
被動加防,主動技係原地放個罩,入罩嘅人會加防同埋加回血量
但係當你計一計條數 就會發現Judi甲就算開左技後補得多啲,又加防都好
招E技CD時間嘅長短,罩嘅維持時間,只有罩內嘅人會補多啲血嘅限制
都令到Judi甲唔啱補師帶

但係如果你係玩1vs1的話 e.g. 迷霧/黃洞
配裝又會有唔同
啲人會極端化自己套裝去打
有啲dps甚至會帶板甲去counter對方
所以總括黎講
呢隻game要打團
都會有一定程度既定嘅配裝比大家參考
起碼件甲要啱自己嘅位置,頭同鞋都可以因應需求去換

solo/2v2呢類
就主要係打meta/counter
可以特化自己嘅配裝去應付唔同嘅需要

想問吓呢啲係咩幣,要點樣攞?
係黑區採集打怪就會有
黑區,黑迷,黑迷營地任務,黑迷運送光球
打怪,採集,開寶箱都會拎到
招影係咩技黎 新手唔係好知
武器名黎
Oic 咁副手配咩好 我見有人揸盾 我而家用緊回魔個粒珠
已經唔想玩呢隻Game 諗住出d4前著套最貴既裝去黑迷瀟灑走一回
請大佬俾個機會目送你最後一程
珠可以啊
無限魔
翻譯: 請俾個機會我送你一程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞