[Uaena] IU 討論區 (43) - We can Do!Dream!大發+預祝516知恩生日快樂!

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
「Love Wins」一詞背後的含義是對戰勝仇恨、歧視和其他負面能量的肯定。 它呼籲人們認識到愛的力量及其克服障礙、鼓勵理解和培養平衡的能力。
230221 Harper’s Bazaar Korea interview

Q: 你曾說:「即使對世界失去了愛意,我也希望人與人之間也能相愛著生活。」在艱難的世界裡,你相信的希望仍然是愛嗎? (191124首爾演唱會安安可時候)

IU: 說出來的話會有點害羞,但即使這樣,我仍然相信愛可以戰勝厭惡,最終還是愛會贏。 在我失去重心動搖的時候,我也會反覆告訴自己“愛最終會所向披靡”,我會這樣去梳理邏輯,培養思想的肌肉,調整心態。 我透過自己的生活充分體會到了「愛會所向披靡」這一命題,今後我也會一直這樣相信著。

cr.
onIyU-IU李知恩 @Weibo
single會唔會無碟?
tidal無得買歌後,唔知邊到買到
痴線 Uaena要好叻玩數字遊戲先得
唔會啩,之後有 mini album
有實體既
https://x.com/iu_cpfl/status/1746788927057678632?s=46

Uaena: Sister 0124 says something on the pager code, what is it?
🐥 : ............Yes?

扮唔知
strawberry moon好似都無實體?
果時我都係上tidal買
strawberry moon 係 digital single 今次係 pre-release ,又唔同既

以為之後D single都唔出碟
今次係poster
仲有Um Tae Hwa導演

Full version長啲就好了
都應該係呢首

今日有飯問係咪fan con唱過嗰首
知恩仲扮嘢話唔知道
聽日立即搶定韓場個假先
買飛啦
演唱會
香港有IU 講廣東話同唱港版through the night wor
真 香港場一定好難買買海外好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞