費迪南:現在的曼城踢不過08年曼聯 我能單防夏蘭特

344 回覆
50 Like 408 Dislike
鏝真係踢唔過 不過原因係4424
好難信你囉,英人咁多年嚟都係有咁大吹咁大
成日都講既英格蘭XX年最強陣容
可能同麥隊有得揮
叫堅尼出黎可以得

佢老豆都係比堅尼KO
全盛費托好撚癲
佢係係我第一個鐘意嘅9號
由西班牙殺到英超再殺到歐國盃

不過老實講
夏撚仲癲啲
或者咁講 比無乜邊個勁過夏撚 比佢勁過唔失禮。
廢9有樣
夏撚有無?
當年費格遜輸到手震
之後話呢隊巴係佢生涯遇到最強對手
鏝未做到咁啦

哥狗自己都話夏撚未及當年美斯
08贏巴塞,09先輸
果陣沙恩美
基本算係史一黃金三角都唔過份
岩岩個場利熱
U r very romantic bro
當年畫面同其他球隊對六冠巴有種點踢都係強弱懸殊感覺俾到大家
唔代表到今時今日一樣
夏撚永遠都唔會過到美斯

但你將兩個球員直接對比左

依家轉左講六冠巴vs23鏝
無錯 呢個鐵三角真係史一存在組合 無解
成班攰視唐仔人地明明勁好樣 啱啱先出左個barbie公仔
咁對上一年
國米係咪又好技術過巴?
其他球員仲易比較
對住呢隊巴都搶到下中場嘅,要數到peak嘅林伯+艾辛
洛迪+根叔用波可能好過林伯辛,但搶截差唔少

23鏝失波好多下,防守麻麻,點頂當年隊巴
防守技術係
49000好似特別多呢d廢老,仲有件跑得慢又係好鍾意狗up
講到咁無敵對邊隊都屌打
沙恩美實防唔到咁
點解會輸
攻唔入咪輸
呢隊國米,摩佬玩到有波都零願踢出界專心守,話冇procession 仲好守
成班南美系中後場,超識玩毛手毛腳防守,防守力勁過23鏝多多聲
我睇法隊六冠疤當然技術超晒班

但係體能同身體對抗係咪經過呢十幾年既進化

23鏝唔會有呢種優勢去贏到呢

而且係咪六冠疤真係仍然可以控傳得咁神呢

因為睇返搵星仔死追住美斯個場

其實用返呢個年代d佈局去睇

曼聯真係什麼都不是 大部分都係行行企企 節奏好慢

同依家全部防守 遮線 翼位幫閘 閘位上翼 等等

全部進化晒

咁六冠疤適唔適應到人地咁體力化既踢法呢

當空位 走動少 當然猜到對面散晒

但講緊23鏝都係痴線,而體能 力量 身型我覺得係六冠疤之上

咁當每人跑到d 係咪就咁易猜得咁順同埋向到前呢

我就唔敢講

咁踢唔到順境波 又頂唔頂到大家你來我往既比賽

仲要23鏝都係當代控傳無敵狀態

同埋我記得美斯都會講最怕就係占士米拿呢隻 去到邊都跟住你 無限體能 令係好難發揮 chur爆你咁

所以就算你話控傳六冠疤係23鏝之上

但踢到60分鐘後 如果23鏝火力全開 頂唔頂到去尾 我就覺得有商榷

而且佩老大同碧基我真係唔認為頂到隻究極布歐

你無理由斷估唔會90分鐘布歐都掂唔到波 迪布尼一球都傳唔到俾佢去核心地帶掛?
呢個世界只有皇馬有機會贏曼城 打佢一次防反

要正常對猜波 應該冇一隊做到
如果對面踢防反 我諗哥生依家唔會壓到咁前 差唔多全隊過晒半場咁制

佢賴過太多次野

佢中後場收後少少 因為依家柏豪 同夏撚都有能力或有需要用少少空間去發揮

唔知以前得一隻form 死都係控球在腳 一日猜唔死人就無計入波
星仔當年mark死美斯
Kdb算老幾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞