費迪南:現在的曼城踢不過08年曼聯 我能單防夏蘭特

344 回覆
50 Like 408 Dislike
差10年整體體能水平有冇變得咁快呀?
有嘅話,100m WR依家應該唔係保特啦下話

占士米拿當年咪俾美斯玩弄過,玩到哥狗喺觀眾席掩面
係營養好咗,飲食習慣唔同咗
多咗後生仔女去到發育上限
基因正路就無乜大變
都係嗰堆 gene 溝黎溝去
體能可能未必夠23鏝
加上鏝實鬥攻迫搶 體能實跌得快過巴塞
亦都因為高位迫搶 美斯小白呢d有能力一過幾既實輕鬆打穿鏝防線
所以都唔洗講鏝防反
防反前題係要防到先
你唔泊大巴就防唔到呢隊巴
但哥狗又點會泊大巴呢
所以6冠巴實456鏝
咁唔同 向前跑一百米 同你又變速又轉向 又要將肌肉同敏捷配合

如果係咁 最高收入運動員就係保特 唔係大多數都係足球員

唔係話變得快 但會有進度 但有進度嚟講 跑得多左 戰術再研究得深左 就會影響結果

咁有邊個未俾美斯玩弄過姐

頂級水平大多數都係有來有往架啦 有邊個真係俾人完封 又有邊個次次都過到

但進攻球員始終佔優架啦

同埋美斯係咁講呀嘛自己都

所以我唔認為六冠疤穩贏23鏝

都係兩睇

只係比賽片段同當時對手既大部份質素留到依家俾人感覺最無敵
但嚟到2023既時候 我覺得畫面出嚟唔會咁無敵
如果計哥狗了解佢套戰術同執行 我相信佢亦都知道六冠疤優點同缺點係邊 針對性

仲點會放大人地優點去俾人踢
用屎眼睇波?
比美斯撚狗喎佢
淨計今個世紀費托都鬥唔過綿龍同牙蘇啦
點解鏝實鬥攻迫搶
今季首回合對阿咪放棄控球打防反
控球4成都唔夠呀
全場9射6中 贏3:1
點解講到鏝一定唔會踢防反咁
今季已經多左好多直接斬上去比夏撚做支點二傳
Kdb成日企得仲前過夏撚添
游水最講全身肌肉敏捷啦,菲比斯啲WR俾人破晒未?

80-90年代阿根廷肯尼基亞聽過未?想問下鏝係咪全隊都快過佢?差30幾年喎
冇計 全盛美斯就係bug既存在
仲要有成隊神隊友配合
呢隊鏝既防守能力唔會頂到
呢隊阿既波底已經唔係疤嗰皮啦
KDB+夏撚屈機程度唔會夠 美沙白
除咗呢下全場比人撚爆
維迪mark到夏撚嘅機會大啲
我講緊既係哥狗斬會睇對手決定戰術
你就講到鏝唔識打防反
一定要同巴鬥傳控鬥攻高位比巴睇住黎食咁
獌狗啲廢老名宿又提供笑話一則
足球 又引伸到田徑 游水

同埋踢波點樣無球向前跑一百米?

個人運動又點樣同團體運動

你跑一百米同游游下水會有人埋嚟防守 準備攔截?

跑得快仲要去到上身擺動 轉向 假動作

我懷疑你唔係好明自己講緊乜 為拗而拗

游水都拎埋嚟講

你講以前d防守意識咁差

踢走個波追返都未有人包到

依家企位 防守距離全部計算好晒

跑得快左 唔係淨係向前跑一百米 前面無人個種快

數字上100米快少少梗係破WR la

但足球世界可以欄截架嘛

你快0.01秒唔通我剷你唔到咩

同埋體能唔只係爆發力

肌耐力都好緊要,仲有心肺功能

你極速跑下停下 又身體碰撞

我唔覺得呢十幾年無進步過

所以六冠疤頂唔頂到現今23鏝我就存疑

但好肯定既就係你好小學雞+思維分析好差

好明顯唔係好了解足球呢項運動既獨特性

用嚟比較田徑同游水 有少少九唔搭八

去報個D license啦 好平架咋
的確 有GOAT係真係睇高一線

只係我唔認為呢個無結果既討論係六冠疤sure win

如果要賭條命 我都會賭有美斯個邊

但如果要觀賞同9up角度

我認為有得踢

視乎大家狀態 雙方教練部署 呢d老土points
菲比斯d wr係因為有鯊魚衣姐
太屈機之後禁撚埋
佢自己都話係靠件野
你同佢分析游水又好野喎

你睇佢講野問人聽過未

好似識好多野咁個種語氣好撚好笑
其他都廢時答佢
講到體能淨係計爆發力 速度咁
係 但都無夏撚咁屈機
佢唔明「體能」係足球世界

個意思係涵蓋咩範疇

無所謂 人地學到野 知識增長當做善事
vvd會縮
bellamy 好懷念以前啲球員
全盛時期史譚應該mark到夏撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞