費迪南:現在的曼城踢不過08年曼聯 我能單防夏蘭特

344 回覆
50 Like 408 Dislike
當時已經係
班巴西雞蟲成日比賽前個晚就射到腳軟
成日講條中場,條中場不嬲都係度架啦,點解係佢先入到50球呀
係咪隊返兩支草先上場
已經可以唔洗討論
KDB盤控唔細膩 B華叫好d
都仲未計巴塞整體默契
六冠疤既大戰喎
俾你自選中後場其中一個紅左先,再12碼落後一粒踢
之後無敵馬嬲搶球等你地自己送上門,
一露位就俾沙白手術刀,或者美斯扭3件再輸多粒

23鏝做唔到極致防反輸硬
好明顯世上只有麥龜先可以one on one man mark完封夏撚
懷疑佢地未睇過當年隊巴塞
維迪里奧雲達沙
當時好似做左個好長既不失球紀錄
歐洲防守已經數一數二
屌你 吞精王咁柒勁
如果係咁撚勁 佢就係紀錄保持者
未必對六冠巴就一定要踢防反
因為剩低俾後人睇到六冠巴tiki taka其他隊好似馬騮搶球咁
但演變到2023隊鏝 唔會玩到馬騮搶球
一樣有能力同你踢鬥傳控同六秒迫搶 反搶等等

最緊要我覺得五五係因為沙恩美的確係仍然超班既存在
但係23鏝 有完全體迪 有究極體布 有空間爆破霍/柏豪/馬列斯

而且23鏝平均身型都好過六冠巴 真係同你玩尾柱過頭 支點護球回身 會多一範波

所以先話五五

唔代表單獨講各自強項秤贏少少個隊就會贏梗
全盛F9 世三
不過夏蘭今季或一兩年內都有呢個水平了
點解你會有咁既印象
廿頭呢美斯成日返後防守扭埋上去
冇氣?
唔撚信
所以退休人士唔好認叻
現在乜都科學化
你擺個比利在現在都踢唔掂

我只會欣賞舊人既技巧
獌狗都咁話
我唔撚信
我相信得全盛vvd同拉莫斯夠做
你係咪記撚錯人?
個個係費托
2010巴塞 VS 2023曼城
https://lih.kg/3376929

另開topic討論
你都識講沙恩美超班
個人覺得即使top fit鏝都唔會夠打
因為當年巴真係超班
到現時為止都仲未有一隊俾到屈機既感覺我
曼聯果陣比巴塞屌打咁快又唔記得左
依個comment幾好笑
那裏來的自信
沙布白哩個組合,應該公認數一數二勁
迪布尼b華何德何能相提並論
六冠、歐洲、世盃、歐洲
宇宙隊核心呀,疤迷又好反疤又好,都公認佢地勁到痴線架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞