冷氣仔 你問我答(6)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
咁可能無
呢個星期終於裝左
兩部冷暖變頻分體 裝左四個鐘

唔明點解之前追post有人可以半個鐘搞掂
盲測 朋友介紹
半個鐘裝先分體 直出靚位 唔計抽真空 先有可能
用sensor 數據都估算到雪種情況
你玩過部tester 未?
應該叫mon
其實呢單嘢如果你話個師傅又抽真空嘅話. 俾我應該會出去測下雪種壓力同拆開室外機睇吓有冇銅管撞凹. 如果係又可以即刻換機唔使再等多次.
想請教
Panasonic CS-YS18UKA新裝冇耐,嗰陣冇為意

控制左右風葉長期向右,remote㩒制or auto會有輕微郁動,但都係keep住向右,向唔到中間/左邊,係咪安裝問題?自己較唔較到?Thanks!
唔係安裝問題,可能係機. 但用過楽聲佢左右自動定死定自动用用下停左佢話係正常. 你哋今次可以叫代理睇. 我個次唔太記得. 但左右送唔會玩樂聲機
定頻玩super quiet 都唔會樂聲. 又係二小時後自動交變大風超嘈.
我唔係好敢叫你人手調. 因為有啲機得有啲機唔可以例如大金. 我唔知道會唔會係裝機嗰陣時嗰啲人插到隻手指落去整到移咗位. 所以你都係叫代理你睇
說明書話唔好人手推調校,咁我搵人嚟睇,唔該
好奇問下,點解新裝有問題唔call 代理
怕醜?
我老母屋企,裝咗幾個月,佢今日先同我講咁情況上嚟問下
想問100呎客廳一匹窗口機係咪都夠架喇?

匹半
部Panasonic 分體式冷氣明明冇較timer 但開左廿分鐘咁上下就自己熄可以點搞
定頻,有冇制冷,無就壞機如電容等等.
變頻check fault code on remote
請教一下
日立分體室內機滴水
check過去水冇塞, 甩殼時見到入面出風位底成行都有倒汗水
點部署
要睇相. 很難講,有亦可能正常.
所以重工泰國匹半以上會有防倒汗水功能.
如果發現水痕跟貫流扇叶片打直位一樣的話(淚痕),就代表水從evaporator 抽出.
計少匹,機,環境濕度都會有影響.
機計出事率翅片用全直較少出現.
還有是否型號及相包括柝殼後相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞