冷氣仔 你問我答(6)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
非常有趣
無從判斷
你廳開24小時唔開門唔開窗唔關機,有機會差唔多

建議你裝智能電表,2部都開返3晚,睇下邊部用得少啲

記住要同樣天氣比較
一定靜好多
但係高頻聲又係另外一回事係睇你接唔接受到
我唔推薦d 咩嫁 如果有追post
我唯一推薦係price.com 格價買機
保養免費處理
窗口機不間斷開足三日三夜有冇問題?
呢個真係要試
如果你開724 係有可能

呢類裝係窗台係咪要裝多道門
拉塊浴簾, 冬天拆走
變頻?
傳統機
似震動聲,有冇圖包括室外
或者你拆左個面罩睇吓有冇聲
房要換分體 但因為唔係香港 係台灣 啲型號有啲唔同

香港大金 FTXM 好似仲比台灣舊 ,台灣好似叫橫鋼S

我見台灣FTXM 出到 橫鋼V , 有閃電放流 除菌

諗緊大金呢部 定 台灣Panasonic RX 系列

長保是大勢.
部冷氣個風鼓keep住轉,遙控熄唔到,要熄大制
正常著用到有冷風,有冇得搞
早排換走部窗分樂聲 做珍寶窗分 真係惡夢開始 而家頭都大埋唔知點搞
成件事係老豆"覺得" 佢覺得樂聲果部電費好貴話個機頭成日都會停同開 咁事實係佢開24 25度 會停 停完再開好正常 我講完佢又唔聽 佢就一味覺得係用電好金 咁另一樣就係唔識左右郁 淨係卡住左係左邊 去附近問D整冷氣話要報番原廠整 唔平 我老豆就無整 我話我出錢佢又話算 同埋部野唔左右郁都好夠凍
好突然地佢就買左珍寶窗分2匹機 買完比哂錢先同屋企人講 裝完之後開左半日都唔覺得佢凍(開緊18度) 個師傅又話呢D係咁架 無咁凍架 但講緊18度係好似吹風咁 我望下搖控 又唔係FAN MODE ,隔左日我去番佢買果度問18度開幾個鐘都係同風一樣 部野係咪有咩問題 佢之後派左個師傅黎CHECK 話 漏雪種之後佢補番啦 幾分鐘話搞掂 果晚係凍番小小
過多2日又開始唔凍 其實係咪又漏左定咩原因
Auto coil dry? Brand and model?
漏種有冇搵樓之後先入返種,仲要入之前抽真空.
漏,同過二米加種,係邊買?
柴灣 環翠
新機入面好少漏種喇, 駁室內機銅喉果段做得唔好, 喇叭咀漏或者D焊口位漏, 搵人再裝過喇, 果間野應該唔會再so你
果個師傅再黎CHECK話應該係有個位扭唔實之後佢扭實番(聲稱)
再裝過係指黎CHECK清楚姐係咪?
學師仔,無料去裝機....
巴打請教一下
部冷氣用左廿幾年
舊年開始開最大都唔凍
仲有冇得整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞