冷氣仔 你問我答(6)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
琴晚打開室內機,摸個冷凍片真係得少少凍,係未真係漏雪種多
唔關清唔清洗事?
尋晚試過拆,應該係先甩咗中間兩個扣先,但整兩整唔敢太大力試,驚整爛,ching有冇計幫幫手,感謝
未能確定,但無fault. 多數漏或非機本身影響
要好陰力慢慢甩中,再甩左邊,
窗口式冷暖,樂信樂聲分別大嗎?
另外如果樂聲買舊年型號CW-HU 有冇伏?
多謝巴打解答
三菱淨冷分體機,有時得風無冷氣,有時又可以好正常
留意到室外機風扇無轉,估計係室外機問題?
型號
MS-GJ09VA
個風扇一時轉一時唔轉,定係正常?我都唔知壞乜
凍個陣係完全正常
你較最低溫試下係咪長凍,你知乜嘢叫定頻機
揾左師父上黎check,
佢話有電到,無漏,係電子板壞
岩岩開機得風唔凍,將溫度校到最低,等咗差唔多半個鐘feel到有凍風出了,但係以前都唔會咁架
早幾日又試過凍凍下突然得風無冷氣
條喉幾長
樓上d仆街成日冷氣機滴水,滴到我部冷氣機好嘈,除左向管理處投訴,自己可以點做令到冇咁嘈?
請問code表係以下呢個嗎?如果係,我對過應該只有00可以map到啲字

未必check 到有時
同埋有冇自己冼過機
即係邊間
Mitsubishi Electric 三菱電機 3/4匹 MSY-GS07VF
師兄,見佢最平,點睇?
https://www.mitsubishielectric.com.hk/products/details/MSY-GS07VF
窗台位想裝分體式
但師父話大機640/550要反機 叫我最好買420
反機日後維修要撘棚,想問係咪真
可以咁講
唔記得條喉幾長啦,都用咗5年幾6年,係最近先咁
有搵人洗過室內機
咁應該換分體? 不過個窗口位又要塞返佢
可能電容唔得,喉過短頂死左等. 佢呢隻外機係格力用細電容會快玩完
你開最低風溫一路按下一度,機身右邊會達一聲代表要開壓縮機,此時你睇吓會否外機有著! 室內風扇昰否乾淨. 你有圖可以睇吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞