[KPOP] K-POP 2023討論區 (21)

1002 回覆
5 Like 24 Dislike
雖然得一個景
但唔係啲老是常出現嘅景
應該剩係為呢首歌搭架喎
不嬲17都唔係走高成本路線
白皮書唔會見到架
hybe有三隊可以掉出去巡迴
慢慢回血
對比同社nj
呢幾件雜餅太子女嚟點同
P社只係奴工
你講同社嘅話,閔老師會嬲架
人哋嘅資源運用係有計過
知道會賺到架
農村土豆妹割韭菜
影周邊相影到班仔喺度話
又出? 真係賣得出咁多?
企起第二排睇IVE攞獎啦望
想同排企處刑身高?
Kmg有186架
今次好少徐狗同文狗嘅part,滿意
與李鍾碩去年公開戀情 IU宣傳新戲大方首談男友

韓國女歌手IU(李知恩),近日與朴敍俊合作,參演了李炳憲執導的新片《Dream》,這齣以運動為題材的喜劇,看似輕鬆搞笑,實則沉重,因為故事講述一群無家可歸的國腳,代表南韓參加流浪漢世界盃的故事。

李炳憲執導新片 笑中有淚

去年12月31日與李鍾碩公開戀情後,IU為宣傳《Dream》接受媒體訪問,更首度大方談起男友,IU指:「演技遇到困難時,我會向他求救。」對於戀情引起高度關注,IU說:「當初一點不知所措,但多人給予關注與應援。」她指自己在戲裡演幕後支援人員,朴敍俊則演足球教練,此角色本來是李鍾碩參演的,兩人差點就同場演出。

IU又稱自己戲份不多,問她會否感到今次演出有點大材少用,她說,「電影聚焦流浪漢的設定反而更好,因為可突顯每個人的個性。」她指接拍《Dream》是其劇本夠特別,「電影所講的主題我非常鍾愛,雖然片中不乏節奏飛快、訴諸娛樂的情節,但電影真正想表達,是沉重的話題。」

自稱演出充滿反差萌

IU指戲裡每位流浪漢都是有故事的人,但她很喜歡飾演一個沒有故事的角色。「我的角色是生活中常見的,是位熱情耗盡、單純坦率的年輕人。」為了演好角色,IU更自己挑選服裝,片中總是以一副不修邊幅扮相現身,「雖然戲裡我貌似萌態可掬,實則幕後肆意操縱比自己年長的教練,不如意時又會暴跳如雷。」《Dream》在於本周三在韓國上映,想看IU充滿反差萌的演出,就要留意香港的上映日期。
seventeen首歌幾好聽
但個mv換多套衫好難咩
face the sun正好多喎
hot真係j到出血
點對得住中輸???
點對得住中輸???
啲中輸都唔關佢兩個事,不嬲靠圓同漢
一開頭聽到徐狗把聲就唔開胃
有兩個post
咪又係房daddy贏
今次徐明浩勁撚多中輸

同意
係咪bts坐完出嚟就到17入去坐?
佢兩個續約前兩年開始已經多咗好多個人資源,根本佢哋中輸一早就應該要高啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞