外媒稱電玩遊戲中的「黑人女主角」比例正在攀升 但仍有成長空間

255 回覆
7 Like 350 Dislike
唐朝革命?
一直都有只係唔算好受歡迎咁解
有d舊有設定直接變左現實情況

如果講非洲,算有埃及文化
但埃及好似唔係黑人主導?
真係非洲中南又好似冇咩好突出既文化
Ashley受歡迎啲定係Sheva ??
部落文化
埃及算地中海人
成隻game校服裙都冇條,女性9成中性打扮,得番d背景肥大媽係著師奶裙
最新一季動畫莉可番學都係著裙
咁都冇比左膠影響真係講唔通,以前pokemon人設係比曬名高水平,今次就算唔垃圾都一定係包尾嗰隻
最近netflix 個埃及艷后搵黑人就俾人屌到起飛
明明係希臘同馬其頓混血變左黑人
好少游水
朱紫有冇著泳衣既人
如果係亞歷山大大帝
入主前既古埃及
好似都唔係黑人?
冇咩印象
淨係記得行山abby同打pvp喺隔離加油個師奶
有黑人角色通常第一個死
見到將啲黑人角色亂咁放嘅Game咪唔買,好彩嘅係,多數咁嘅Game都垃垃地圾
所以原神就算係垃圾手機game 上console啲鬼佬都玩得好開心
但仍有成長空間
男性。」 文章舉了《GTA5》《最後一戰5:守護者》《刺客教條:起源》《死亡循環》等不少遊戲為例,證明黑人男性在近年遊戲裡更具代表性,但通常遊戲中的黑人角色都涉及暴力動作。
麻閪煩
三國無雙洗唔洗加啲黑人角色落去
好似上面提個D都劣評如潮蝕到仆街
中南美 瑪雅嗰啲幾乎冇哂
西班牙殖民者 傳教士話人異端 燒鬼哂想依家想研究都難
光榮醒
戰國無雙已經加咗個黑人武士「彌助」

彌助(日語:弥助 Yasuke,約1556年—?),一作彌介(日語發音與意義相同),活躍於日本安土桃山時代,是戰國大名織田信長的一位來自非洲的黑人家臣。

他在織田信長麾下的時間僅有1581年3月至1582年6月間的一年多。此後去向不明。

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%BD%8C%E5%8A%A9

三國無雙要黑人難點吧
之前套bio hazard劇改咗做黑人已經俾人屌黑撚到成個畫面黑到分唔到人同背景仲夠膽咁玩
以後玩恐怖game要調到最光先可以打機
黑肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞