外媒稱電玩遊戲中的「黑人女主角」比例正在攀升 但仍有成長空間

255 回覆
7 Like 350 Dislike
但佢跟中国嗰套
而家"精靈"都無埋啦
隻弓手變黑人
我又唔信如果遊戲設計得好, 主角轉做黑人會無人玩喎.
最重要係遊戲本身既質量.
佢哋今次都驚驚哋
黑鬼機槍佬轉晒牛頭人豬頭人
覺得膚色係唔關審美事,係左膠專登整到黑+樣樣衰衰

富仔
日本 LGBT 走得前過左派N年
根本佢地文化一直有女形同男役

性別模糊是文化

美輪美宏等什至是吉祥象徵
出返個前傳講佢喺LC嘅生活都好,不過好似撈得好莓
依種我都攪吾掂
三太子求你唔好跪
拉瑪好笑啲
一嚟就出個大佬級
屌你老母,如果啲陰暗背景Game

再整個黑人女主我真係屌你個老母。
用OLED先睇到灰色一撻,用LCD就連人影都睇唔撚到(事實係咁)

例如APlague tale咁成日山洞同室內場景咁樣,下下都要點火先有照明嘅Game
好彩個故事背景佢地係法國貴族,無可能係黑人。

跟住日本Game就好在係日本,本身絕大多數都係東亞人種,唔會無神神玩咩黑人主角。
咁game年代非洲班巫師仲未同過其他魔法學校交流
波斯鬍鬚女經典啲
任粉:睇唔到,唔知,邊有啫
嗰陣埃及係喜克索人
應該都係中東嘅閃米特族嚟
而黑色人種(含米特)
應該係古實(努比亞)到依索比亞(依家叫埃塞俄比亞)嘅示巴王國
日本百幾二百年前就包容咗有人搞基

本來女形就係因為太多人賣藝跟住賣埋身(歌舞妓本來就難以分割,一切都係錢嘅問題),所以幕府禁咗女人演戲。
但照樣有人搞「陰間茶屋」。
「茶屋」 <男人嫖女演員嘅地方
「陰間茶屋」<男人叫女役男演員嘅地方

但點都無模糊過正常大多數嘅直男直女性取向同喜好嘛。
更加唔會夾硬屈人接受

小眾自己圍埋玩小小地咪無人管。
唔係希臘人屌而係埃及人就令人驚奇
不分性別日本個出發點都係追求佢地當時認為既美,的確審美係隨時代可能改變,但做乜班左膠要逼鳩人認同佢果套審美?有人鍾意大波有人鍾意大籮角色,都係個人喜惡,做乜要逼人玩個大肚腩角色
日本仔好多奇幻世界

Ff16都話奇幻中古 冇黑人做主角既世界
近年黑人做主角而隻驚個故事又ok嘅,我淨係諗到2016年 MAFIA 3
但其實男主角物理上係黑人,佢個心其實冇乜種族主義政治政確之類嘅shit
咩種族都好
可唔可以畫得靚啲
整到猩猩咁咩膚色都唔掂啦
都上到銀幕
但令觀眾印象深刻嘅多數日本人,近年開始多韓國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞