外媒稱電玩遊戲中的「黑人女主角」比例正在攀升 但仍有成長空間

255 回覆
7 Like 350 Dislike
朱紫啲路人醜到覺得佢係曲線反諷
個問題唔係黑人女性,而係班左膠有hidden agenda想用黑人女性做主角去唱好黑人女性幾咁好幾完美先係問題所在,又,黑人女性寫到好完美其實都得,但你有冇老任既功力寫到隻game gameplay滿分先?=
美國既歷史係由黑奴解放開始
之後自然會有D神話流傳出黎
例如麥當娜/瑪麗蓮夢露係黑人
搞到工作室都執撚埋
關唔關做左開放世界事
硬係覺得人設冇之前咁好
有都只會係日本武士
隻game咁大制作,似係真心膠以為可以討好鬼佬多啲
但係估唔到左膠其實只係佔少數(不過最大聲)
而且真玩家通常就最憎呢啲woke嘢
銷量反映一切
喺洞穴住嗰啲
九成, game容量同埋hardware運行能力有限(當然仲有budget), 總要有D trade off
好似城都D路比較短, 城市比較細比較少人咁
woke不嬲係最姑寒又最大聲架啦
真係影響到佢地果陣又會企出黎反對架啦
可以戒打機了
因為太過美型都係班sjw射程範圍,你就算bl都要田龜源五郎級先叫合格
日本人以十年前已經一堆左翼野
但人地真係鐘意,想做又了解果樣野先會做
歐美好多時都係潮流興先做
整果個人都未必真係鐘意/了解果樣野
點解以前gta sa成堆黑人勁多黑人文化都做到永恆經典
就係因為佢地真係識野又真係好想將呢D野呈現俾玩家而唔係唔加唔得會俾人屌
當年bio5非洲黑人喪屍都畀人話歧視,真係難服侍
美洲起碼有個馬雅人,黑人唔係問題,啲力架下下都要政治正確害撚死黑人
拉丁裔

東亞呢?
仲有東歐果班要平權啦
你是否尋找The Lord of the Rings: The Rings of Power

咁BH6香港喪屍又唔話歧視亞洲人
所以唔玩美國D垃圾game
日本清泉正常幾多
黑鬼低學歷低收入,最愛殺人放火打家劫舍
做佢地市場有幾好賺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞