外媒稱電玩遊戲中的「黑人女主角」比例正在攀升 但仍有成長空間

255 回覆
7 Like 350 Dislike
Sheva
好隊友
班左膠借D意淨係講黑人主角比例,反而唔撚提提黑人主角同非黑人主角遊戲嘅銷售數字相差幾多
根本個市場就係唔鍾意黑鬼,你整越多左膠game,玩家D錢就越流向正常game度,到時商家佬蝕到咁上下一樣係要整返正常game
黑妹做主角都其次,佢又要玩偏寫實畫面,個角色講野又要戇鳩鳩咁,兼佢攞黎做賣點嘅打鬥真係唔好玩

同期仲要有隻Hi-Fi Rush 示範咗點樣角色對白同風格match
咁果堆黑人的preference又係咩呢
game界我反而唔驚
唔同電影有強好多既慣性收視同sponsor
賣game你得罪消費者
報應好快到
go woke go broke
滔滔褲
黑人偷蘋果
咁樣又俾人屌性別定型
講真,日叫夜叫個班有幾多個係黑人
你咪出,出都全黑都得,你玩埋我個份
佢地嘈你辱華,同會因為冇殘體中文版review bomb
你咪繼續反索
咁地板呢
批評個堆都唔玩遊戲一見到就屌左先咋,隻驚好唔好玩關佢撚事蝕錢又唔關佢事,明明黑人美國佔得10幾%人口,而加全球都欠左佢咁,痴線
叫得最多果班係唔駛憂柴憂米的白人MK
佢地唔係要黑人咁簡單,係要改變社會審美,之前有人試過twitter起底班叫春女權,十個有十一個都係肥婆

佢地係想將醜女(不論黑白)捧成世界主流,只要電影電視遊戲全部都係醜女做主角,靚女就自然會比人岐視,所以而家就算用黑人靚女都會比人屌物化女性

BTW以前睇過日本個世界奇妙物語,入面有個故仔叫「美人稅」,以前覺得好笑,而家真係笑唔出
咁係咪歧視黑人?
除非佢係BUFF角色
唔係使用率都會好低
呢隻蝕到執左間遊戲工作室同ceo換人
左膠game一定唔撚買
根本啲game係出緊黑色白人
真黑人都唔係呢啲樣
唔可以兩個白人主角去非洲殺黑人而造既產物
用完即棄
出呢D我咪買爆囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞