16歲少年接弟妹「按錯門鈴」 被84歲男屋主近距離連開2槍爆頭

294 回覆
311 Like 29 Dislike
咁你點知白人敲錯佢門,佢唔會開槍呢

只不過依單野發生響黑人身上就被無限放大姐
美麗
唔㩒鐘點知有無人
如果子彈前入後出有卡住, 唔係流好多血可以好輕傷
如果卡住起入面爆開就難搞少少
世界上係咪得香港冇槍權

槍權撚個腦真係特別
美麗新美國
我見人地門口cam都係有人狂拍門係咁擰個門把
D女人嚇到尖叫咁
你應該列舉世界上有邊個地方冇槍權冇民主但國家發達政府機關又會尊重人民生活安全

反槍權撚個腦思考都唔多清析 太複雜的野理解唔到
點解你要求嘅條件係冇槍權冇民主?

冇民主嘅國家已經就唔會尊重人民架啦 做乜唔講冇槍權但有民主嘅地方
有d唔多人住既位真係要
的確有stand your ground嘅例
但佢而家係個細路訓低咗都再補槍
鬼叫你成個種族咁多前科
有人狂拍門係咁擰個門把
你同㯲門鐘比
個細路訓低在再俾屋主補槍 最少唔係單純嘅stand your ground
因為呢家香港的情況係冇槍權又冇民主D人變曬奴隸囉
冇槍權有民主一樣可以好多反例 eg. 泰國, 菲律賓
民主去到咩情度 同安唔安全一樣冇線性關係
你係英國一樣可以無啦啦比力架用刀插死
行兩步比車撞死
但有槍權起碼面對絕對的暴力時你有權選擇,爭取個結局
咩都相信國家政府,咁最後國家政府出賣你呢?
有壞人錯誤地使用工具就禁止使用
最後咪可以無限延伸到中國咁連刀都唔比你買
但實際上真正的壞人黑社會依然有途徑取得槍械
咁你禁止民眾係合法條件下擁有槍械只不過係利用佢地有機會被壓迫的可能去換取所謂的和平
咁都叫歧視咁你老母出糧唔分錢比我洗都算係歧視啦
你死果陣好想網上陌生人可憐?
個老野係咪睇咗某新電影
係美國 只要單野係黑人受害者 就一定會同歧視掛勾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞