16歲少年接弟妹「按錯門鈴」 被84歲男屋主近距離連開2槍爆頭

294 回覆
311 Like 29 Dislike
都聞到棺材香、香過臘味飯
十足十啲online fps game
啲人成日打字話: 爆頭都唔死? hs都唔死?
你起碼俾少少佐證呀
例如以前有冇仇恨言論之類

當然我唔排除台灣新聞quote啲唔quote啲
美麗新美國
比人打爆頭都係自己黎
黑人 上門送死。 接錯門。 自己屋企都唔認得?
睇清楚啲佢13號夜晚11點右入院,兩日幾渣
正常應該會warn一句先
不過唔知佢個區本身治安點啦
演化出防彈功能
你老母呢單仲唔撚係歧視你死咗都冇人可憐
我可以直接告訴你們,這個案件絕對涉及種族歧視

美國不嬲都好多人夜晚見唔識既就開槍理得佢係唔係黑人呀
咁我又唔會開槍

不過如果係力架我會報警先囉
你入屋行劫會㩒鐘嘅 洗唔洗帶埋果籃呀
大家都有槍先識得互相專重
香港有D人有槍有D人冇槍咪比人當狗撚囉
淨係睇呢段新聞內容真係睇唔出

起碼有啲阿伯嘅言論 平時行為佐證下都要啩
原來爆頭唔死係真
上面成班低能仔
警訊都有講,通常啲賊要試下你屋企有冇人最好嘅方法就係襟你鐘,有人咪話認錯人,順便睇你屋企有咩人係度囉,無人咪做野囉
真 一開門就隊撚住個頭嚟爆最尊重
警訊都有講,通常啲賊要試下你屋企有冇人最好嘅方法就係㩒你鐘,有人咪話認錯人,順便睇你屋企有咩人係度囉,無人咪做野囉
千幾二千都平?
以前有單服部剛丈案 同呢單有啲似

日本留學生射殺事件

1992年10月17日,美國路易斯安那州巴吞魯日的日本留學生服部剛丈(時年16歲),與朋友Webb Haymaker前往萬聖夜派對,當時服部身著晚禮服,模仿《週末夜狂熱》中約翰·屈伏塔的裝扮。兩人由於地址錯誤,走到一間他們以為是目的地的民宅按鈴;但無人應門,於是兩人返迴路邊停車處。當兩人正要離開時,車庫門開了,民宅女主人Bonnie Peairs出現在車庫門口,當時約為晚上8:30;兩人很高興,以為找到正確的派對地點了,於是向女主人接近;此舉驚嚇到她,以為兩人有犯罪意圖,猛然把門關上並鎖住,並告訴她丈夫把槍拿出來準備。

民宅主人Rodney Peairs(時年30歲)於是拿著.44馬格南手槍打開車庫門,並站在車道上想找出騷動的原因;這時服部從(屋主的)卡車後面迅速走向他並向他揮手。Peairs看到一個陌生人說著他聽不懂的語言並迅速向他移動,以為這個人要對他不利,警告「Freeze」(別動),但服部可能由於語言與文化差異,未及時意識到危險,仍繼續向前,並試圖澄清誤解而微笑着說「We're here for the party」(我們是來這裡參加派對的),結果服部在距離屋主5呎(約1.5公尺)處被射中胸部。

Peairs以為他射中了入侵者的肩膀,迅速把門關上鎖住,叫他的妻子打911。之後他們不理會外面發生的呼救和騷亂,全家在廚房內禱告,直到警察和救護車抵達。數分鐘後,服部在救護車上由於左肺被貫穿而導致失血過多死亡[1]。
人地依家咪終身監禁
油塘屍體自己跌落街單野破左案未
囚徒困境嚟,人哋有槍,你冇,你就玩完。枝槍都可以係善良嘅(eg冇上彈),但至少個勢唔可以輸。

美國太容易買到槍,喺南部州份,去個大超市walmart買餸,會有一個區域專賣槍/子彈,好似去買薯片零食咁方便。
https://www.am730.com.hk/國際/烏龍警察搞錯地址敲錯門-屋主持槍應門竟遭警員射殺/371628

啱啱就係有單個屋主拎槍去應門 跟住俾成班警察射死左
屈濕力架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞