美股認真討論區 MMMCCXVII

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
google沒有輸
正常就公司定
好似要做夠5年辭職先拎得返一半
好彩我一蚊都冇供過就話知佢
有無手joke 買BAC Call
d pie 頂唔到咁耐, 發哂霉
上緊data structure,想問下點解要學咁多咁廢嘅sorting algorithm

明明heap sort 同radix sort最快,點解仲要學bubble sort 同selection sort 呢類野?
chrome 已經係bin
咁如果我係老細,自己攪個ORSO,5%+5% 供VOO,唔做即攞錢走,咁樣唔好?
G suite Multi account login
瑞銀和瑞信宣佈合併以來,瑞信的基金遭遇56億美元的資金淨流出;

自瑞士信貸集團宣佈與瑞銀集團進行合併後,數周來,投資者繼續贖回數以十億美元計的資金,瑞信旗下的投資基金的資金流出加速。晨星公司提供的數據顯示,在瑞士信貸與瑞銀宣佈合併後的三周里,大約300只在歐盟和美國註冊的瑞信品牌基金的資金淨流出規模達到56億美元。晨星的股票分析師Johann Scholtz表示,「可以說,這樁合併交易以及其可能對瑞士信貸資產管理產生的潛在影響仍存在不確定性。」
應該有法例規定最少幾多年
真係要講既話
Heapsort overhead build up大,theoretical係好但practically for smaller set例如quicksort low overhead同埋generally run in n time(唔撞worst case就冇事)
Bigger set 用merge sort通常快啲and stable
不過都係知黎答interview,反正你開工都係Collections.sort()
你果個係programming 101?
Bubble sort 係用黎學寫loop同array唔係真係叫你用黎做sorting
據越南媒體SGGP:越南紡織企業第二季度面臨更大幅度的訂單下降
今晚spacex枝野如果射唔到
Tala等比人沽爆
del 埋
無得J
無野睇

越下面越慢,咁學最上面幾個咪得
160我屌
唔好咁黑心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞