美股認真討論區 MMMCCXVII

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
而家醫科生好似都降低左收生要求
但入到去唔係幾多人讀得掂
DigiTimes週一(17日)根據消息來源報導,全球最大半導體設備商ASML從其最大客戶台
積電收到的設備訂單明顯減少。消息人士稱,台積電將減少40%以上的EUV設備訂單或決定
推遲訂單。

業界傳出,台積電受國內建廠時程放緩,以及半導體景氣回溫狀況不如預期影響,有意下
修今年資本支出。據匿名消息人士透露,台積電今年將投資調整為280至320億美元,而原
先預估為320至360億美元。

ASML在回答ABM財經新聞的提問時表示,不會對傳聞發表評論。該公司還指出預定於週三
公佈季度營收數據,意味著將有一段的靜默期。ASML股價週一下跌3.9%。
咁做得耐嘅護士都頂住先

我唔明,2戰個陣train 個軍醫係唔難,倒模咁出,點解而家要攪到咁煩?解決基本醫療問題先,之後再升level
t車er爆邊機會好似仲大過nflx
減Capex
似係,而家質到個價咁低
迫死窮人
成個國家就得返有錢佬
capitalism at its finest
因為打仗邊有咁多怪症出現
多數都係包紮同簡單救理就搞掂
屌你老母跌夠未, 日日訓唔到
港股學台日股咁出株主劵,大家會唔會考慮下?

例如 譚仔

1000-5000 股派100蚊全年coupon
5000-10000 股派300蚊全年coupon
10000-50000 股派500蚊全年coupon
50000股樓上派1000蚊全年coupon
香港人性格一定會
正常人一生大部份時間都唔會有好多怪病?
以前自助餐算唔算
其實係吸引,又十卜到股價
譚sir有冇咁廢老 唔上影片都整段影片出黎停兩日
自助餐要俾錢街外,株主劵係自己做番股東生意,當係留客手斷
佢係咪hehe黎?
SOXL 陰跌難搞
吓,果時軍醫都係最多拎下彈頭,縫下針
係斷手斷腳都係包實佢止血

你挨得過就唔洗死,挨唔過就由你死
受感染打抗生素
止痛打瑪啡
要求咁低
Bac
菲比斯還在買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞