朋友叫我唔好買樓住

309 回覆
484 Like 52 Dislike
"福田樓仲貴過香港樓喎"
收皮啦柒頭, 你貼果口價計返呎數港紙都係萬零蚊呎

點撚樣貴過香港話?

柒撚左重大聲聲
連登仔真係越來越紅色
咁你咪租港樓囉
點解一講買樓就好似要食二手飯咁慳
好奇想知你做左D咩有意義既事
但其實貴到hihi嗰啲都平過之前
可能佢朋友係飛揚1「苦主」呢。咁點會係賤,最多係on9 je。
一文不值
你咪去深圳買職樓睇下幾錢
閒閒地15~2x萬一平方
如果100%肯定未來30年都留係香港,負擔到就隨時買得
其他地方係貴
不過邊有地方貴過香港?

攞沙頭角同曼克頓比,咁冇得比呀
如果現正掌權嘅人將2014 2019事件定性為住屋問題,就算事實唔係咁,都可以估計未來住屋會係被大刀闊斧嘅一環 (官員落力爭取表現嘅一環
等你朋友買完,就會叫你買啦
昆你買樓 說好香港故事
繼續FF啦 先唔講全部官有自置物業 有收租物業
阿爺劈死班財團外資 去扶持班公屋仔??
本身商業寫字樓空置率已經夠高 係咪趕走財團外資連帶小業主連根拔起 再拆埋ifc黎起公屋好唔好??
唔買樓黎住,咁買黎做倉?
你覺得到時班高官聞到陣味唔會提早放哂佢
而家香港係中國主導,阿爺話要做咩就做咩呀
係啊係啊 原來共產黨咁為民設想
我唔反啦 hi 我係中國人啊
為左鞏固政權唔得嘅
岩,無你地盡力揮霍,養唔肥業主
兒登特色你唔明?
無樓既比業主關心樓爆蝕讓新聞,你話我知點解?
業主打咁多野鼓勵大家租樓,明唔明個玩法係點?
連資本都趕走 口號式去鞏固??
日日教大家食緊樹皮幻想鮑魚既味道??
連apple都撤 下一個都係tesla
點解要補貼車企 就係要保就業保企業
冇外資冇美金外匯儲備 想推你人民幣國際化??
想拎草紙去中東換石油???咪玩啦
呢兩年嚟我每一次諗起2021年樓都唔睇就幫我接咗貨嗰位人兄, 我就多謝佢同埋祝福佢。
定期幾多厘 供樓幾多要 收租幾多厘 已經有答案啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞