日本冷門/另類偶像討論區(3)-偶想drop解散

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
新人留名
剩係聽bish
聽左幾個月咁上下

本身係唔係ヲタ

我第一個鐘意既偶像團就係佢地
其他乜都唔識(睇呢個post 先識)

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

YouTube 有班人叫月goosehouse 專唱cover
有次cover Orchestra
睇到原本個mv
就迷上左

你上網睇下bish bis嘅live 搵一啲同類型嘅idol 了解下咩叫mix 同call 你就入坑架啦

Chill住嚟啦師兄

冇計 我好hardcore

嚇走新人啦
新人留名
剩係聽bish
聽左幾個月咁上下

本身係唔係ヲタ

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

YouTube 有班人叫月goosehouse 專唱cover
睇到原本個mv
就迷上左

你上網睇下bish bis嘅live 搵一啲同類型嘅idol 了解下咩叫mix 同call 你就入坑架啦

Chill住嚟啦師兄

嚇走新人啦

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

睇到原本個mv
就迷上左

Chill住嚟啦師兄

嚇走新人啦

又關你事

補返猪狩早幾日上節目既圖先

成日見到你老婆同仮面一齊

佢地支持同一隊棒球隊西武獅所以一齊上棒球節目 佢地話題除左傾棒球之外就係雪ちゃん
新人留名
剩係聽bish
聽左幾個月咁上下

本身係唔係ヲタ

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

睇到原本個mv
就迷上左

呢隊嘢我有睇開,個條瘦好唱「潮騷的回憶」勁好聽

佢地支持同一隊棒球隊西武獅所以一齊上棒球節目 佢地話題除左傾棒球之外就係雪ちゃん

Soda巴你係我連登嘅真朋友

咁你今年會唔會去佢生誕祭?

咁你今年會唔會去佢生誕祭?

考試呀
考慮緊下年暑假見完雪ちゃん之後 提早放假去生誕祭 不過都要睇情況
goosehouse頂級
突然間多人咗
第一次入來
另類既係睇cheeky parade

歡迎
長文 有感而發 如果雨宮巴鍾意幫我po上個page到

依段片係改組前全盛時期嘅ゆるっと革命团,係我心目中最完美嘅idol live。

有啲人鍾意暴動型,lift surf成個場緊密咁連埋一齊,有人鍾意劇場型,一班人排排坐,揮penlight,睇表演。而依個場代表著我最鍾意嘅所有嘢:唔多人但唔冷清,大家一齊開心,ヲタ味夠重,但又未去到一大班怪人喺到thundersnake(秋葉原系 )完美咁將call mix帶入首歌到,唔係亂咁黎。

ゆるかく最勁嘅係首首歌都係盛り上,同大部分嘅地下團一樣,歌單好少,但唔會涉啲死人ballad喺中間,而係每一首都係高潮。

而最重要嘅係佢地嘅飯係最熱情亦最有創意嘅,會自創call,手勢,用一啲非公廁嘅mix同口上。超齊嘅振りコピー,最令我感動嘅係佢地又頭笑到落尾,以大家開心為最大目標。

其實我每隔一段時間就會重睇依個時期嘅ゆるかく,只係睇就會令我諗起睇live嘅感覺,喺外國冇咁寂寞。

而家ゆるかく已經改組左,有人去左say la,有人引退,只剩兩個元老同班冇咩idol味嘅靚妹。最重要嘅係一大班飯都跟著走左,味道唔同哂。

其實到最後都係想多啲人認識,唔係隊團,而係大家開心嘅ヲタ文化。同埋希望下年再去睇時,唔好令我失望。

https://m.youtube.com/watch?v=khzEF9Bx8k4
原諒我叫春
原諒我叫春

聽朝post
第一次入來
另類既係睇cheeky parade

CheekyPa正呀 好似好人去左留學?
新人留名
剩係聽bish
聽左幾個月咁上下

本身係唔係ヲタ

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

睇到原本個mv
就迷上左

Chill住嚟啦師兄

有睇過下bis
覺得重組之後無以前咁好睇
Mix 同call真係唔知咩黎
新人留名
剩係聽bish
聽左幾個月咁上下

本身係唔係ヲタ

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

睇到原本個mv
就迷上左

呢隊嘢我有睇開,個條瘦好唱「潮騷的回憶」勁好聽

又靚
如果係佢cover orchestra 仲正
佢唱aina 個part

本身係唔係ヲタ

其實我唔知咩係ヲタ

咁點發現?

睇到原本個mv
就迷上左

Chill住嚟啦師兄

有睇過下bis
覺得重組之後無以前咁好睇
Mix 同call真係唔知咩黎

咁諗好正常 不過我好鍾意restupid
Mix 同call要知架 上網查下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞