移民三年敗北 離開英國 [ 回流香港 ]

374 回覆
42 Like 328 Dislike
政府自己話係移居喎
有兩種人

成功拎到外國身份而走

同埋好似呢單咁捱唔住而走

咁兩成都係鳩估 ,但我估的確唔係少數

因為現實係殘酷就算係連登user分享覺得難捱嘅都唔少
真係捱唔住個啲我相信兩年內會走
過到5+1嘅大部份都適應咗,而且到時香港仲係咪適合回流都係一個問題
不如話如果有條件去邊都唔會有問題
其實回流有咩所謂冇試過點知唔岩
大灣區生活日常
Welcome home
係咪比台灣玩跟住走去英國個傻hi
今鋪連台仔都恥笑爆
佢片頭話鄰居香港人煮左成個星期飯佢食,其實呢啲響外國先有,響香港冇乜呢啲人情味。覺得呢點都舒服過響香港嘅生活。

如果移民冇諗過融入當地社會適應人地嘅生活節奏,用香港嘅心態響外國生活係好難,只會睇到缺點,睇唔到優點。
記得之前連登班人因為呢單嘢屌台灣屌到發發聲

嘩炒車炒到
最後嗰句講到移民台灣好委屈咁

咪撚移,留喺繁體支那做大灣區人啦
所以咪冇人信香港

繁體支那咪香港

一個用繁體字,而又直接畀支那管嘅城市
其實佢留唔到台灣應該都無心戀戰,正路就應該直接返香港重新出發

我覺得佢去英國呢吓只係想滿足自己覺得已經盡咗力

應該本身已經冇諗過會留低
得罪講佢老母移完台灣失敗左返香港時
話留返香港算係佢自己覺得為子女好再移多次
結果佢老婆去到無出過街
日日屈係屋企唔精神病有鬼
最後未住關又走
佢老婆
睇個樣冚家都似愛國藍尸,咪由鳩台仔笑
之前笑住口同人講英國唔難適應,仲要講自己連登有hater咁就會成功

建議大家最好冷侍呢啲嘅人,依家更加鼓勵呢啲人整啲呃view片
點對得住手足
點解要我地受苦你就走人
比藍絲笑
假作真時真亦假

似係佢老婆覺得盡左力 佢其實想留低
依條撚樣藍屍 終於露底
依條撚樣懷疑 已經投共 / 本身就係投共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞