移民三年敗北 離開英國 [ 回流香港 ]

374 回覆
42 Like 328 Dislike
佢衝曼城
應該首先係想做華人生意
但可能創業資金不足
想空手入白刃
但把刀太快太利
都係縮手走人
聽陳茂波話返嚟攞消費券
英國係人間天堂,你睇吓uncle Bob 同股神CoCo哥,生活得幾咁不費吹灰之力?
雖然機會好微
但如果今鋪佢返香港又撞正支那攻台就搞笑
咪係,窮柒廢真係咪逃亡整臭香港人金漆招牌
轉做藍絲KOL
屌 原來係傻鳩 唔應該覆

呢個世界係窮撚多過有錢人嫁啦
呢啲野你移民差唔係應該要知咩?乜都唔知唔做research 無諗好就去 呢啲咪on9 囉 你過得去就應該一早做定心理準備
打個比喻, 2戰嗰陣有人選擇當兵有人選擇留在家中, 咁上戰場有人頂唔順做逃兵, 有人頂得順就繼續, 可能打打下陣亡又有, 生存到嗰d就過多幾十年後就會話我生存下來了, 享受生存下來的歡樂之中
咁喺未聽到人分享喜樂之時, 先聽到逃兵的悲鳴係好正常
佢仲要係過左英國天氣最唔好果三個月就走,都未試好果幾個月
佢唔窮啦
集資搞咩野
大把人開心自己朋友圈share算

你估人人好似佢要拍片賺錢咩
佢走咗之後成個禮拜陽光普照🤣
老實講東歐d人去英國都係唔識英文,只係你肯唔肯做,你對比香港生活冇咁方便冇咁多你食開既野唔慣好正常,個個地方都有好有唔好
其實身邊好多人都係呢個季節好唔開心,兩公婆嘈多兩句就可能講返香港好,呢個唔奇怪

有啲朋友第二年開始就12月離開英國
個人意見:啱啱先睇番佢最近幾條片,其實佢都鳩鳩地,淨係識鳩笑,好似話d 網友叫佢開清潔公司,佢又鳩到搞間清潔公司出黎諗住有得做...呢d 柒碌擺明係嗰d 人講經佢當聖經信十足 ,完全唔睇下自己咩料咩環境,好似吹自己清潔勁過人,所以開公司諗住搵到食,有冇諗過你每單用幾多時間/人地肯比幾多錢/你target 咩客 先得架傻閪,呢d咁既傻鳩番唔番香港一閪樣,仲有佢老婆把聲...
負擔唔同

財力系列既
Coco gor,無限香港大水喉啡住
Bob叔,唔想講啦,屌大把錢

冇小朋友系列
搵學校,關我撚事

幼童小童系列
輕鬆啦

年青人系列
撞正公開考試,點得
由香港北上,劇本已經寫好
我朋友12月返黎
喊晒口話,其實我唔想去英國,好唔開心

依家又話生活得幾開心冇事啦冇事啦
而家曼城啲1或兩房單位租平均咩價位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞