移民三年敗北 離開英國 [ 回流香港 ]

374 回覆
42 Like 328 Dislike
條友冇plan 好就一味狗衝
到底佢最初為咩走
又話愚人節既
屌,走咗返嚟做乜?都戇鳩鳩,返嚟香港攞綜援?
唔係咁做又點呃View數?
我都覺得佢4月1日出片不是吹水,係真既不過三個月又太快試左台灣不得就咪鬼去英國啦
好明顯假架啦,我都覺得佢唔係講笑
愚人節個愚人咪佢囉

返黎香港繼續拍YouTube 拍咩主題好呢
條友唔係去得果3個月英國?
幾個月後再出發
假嘅
上條片先話3個月
有2年幾係台灣,加埋咪3年移民
我亦忠心希望今次你地可以係香港settle down,不係每次都係"今日的我打倒昨日的我"。你地今次咁急嘅離開,夠竟有無再三了解"為何當初要移民?咩嘢係最重要?"。希望你地所有決定係有三思同深思熟慮,唔係一句話要舒適圈舒服嘅地方就平反之前所有嘅想法。還是你揾到一份高薪嘅工作所以又舉家返香港?!

我見好多人都支持和祝福你地回流,經過咁多次你地嘅來來回回,我亦可以conclude 你地不論心理上或金錢上其實係未ready移民,亦不適合移民。你地每次都太容易放棄了,好衝動地做出重要決定,又或者心態上太想攞當地著數,又要揾種種藉口讓自己有個下台階,太不成熟了!!今日你地未真正了解外國文化同真正生活過就决意回流,唔好比我估到你地因為睇到香港多咗名校學位無人讀所以小朋友容易入,又或者多了公司高層職位空缺所以看準機會人棄我取?真心想了解你地移民嘅初心,還是你地一直在逃避甚麼?

youtube見到呢個comment其實講得幾好

3個月點樣論斷一個國家好定唔好
要舒適圈舒服嘅地方咪就係港豬?
佢d仔女....................
睇片條友真係淨係岩係香港生存
條友鬼到
即係台灣屌得佢岩la
其實唔撚奇,走咗幾十萬人有幾百或幾千人搞唔撚掂有幾奇?大把人唔識英文但又唔撚敢學英文,根本係死路一條
睇過佢啲片應該係老婆問題
好似好焦慮咁,要有哂前景先安心
台灣話要加監佢老婆即刻發作話要走
講真佢喺台灣盤生意都ok
加監應該都會入到藉
台灣我覺得本身個移民制度唔透明要二度移民都理解
但係要再移民都應該試住一個地方三兩個月
先決定係咪適合自己一家先移喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞