移民三年敗北 離開英國 [ 回流香港 ]

374 回覆
42 Like 328 Dislike
移民kol
做咩都係自已決定
但決定回流香港既話唔好又隔一陣又出片話呢樣唔得果樣唔好啦
好奇一問同標題內容有咩關係

呢個post又唔係講梁振英
今天的我打倒昨天的我?
有啲牽強,689擺到明係為咗攀附權力埋沒良心做壞事

珍心活點睇都唔係藍絲,不過冇做好長遠計劃同心理準備諗都唔諗就移民台灣、英國,只可以話佢不負責任,眼光狹窄

點樣叫做今天的我打倒昨天的我

唔係個個都頂到移民重新開始,你頂多話佢哋冇毅力或者冇諗清楚
一向移民都係要有錢
一係有專長
宜家5+1就 乜人都有
十萬蚊移民大法
睇下你所講既生活係乜
人地瞓街都無所謂
你肯唔肯先
大湾区歡迎你返嚟融入國家發展大局
東歐佬/中東佬/印度佬 好多都窮
點解人地有決心移民

因為香港真係揾到錢
就係咁簡單
邊關其他原因事
要幾錢先夠移民呀請問
人地一係難民一係偷渡
係走難
你係移民
咁都有條線比人參考下,要幾多錢先叫夠錢先得嫁

剩係話十萬蚊唔夠,又唔講幾多錢先叫夠
你以為呢班大陸仔普遍係訓緊街?
搵到份工夠供樓同生活 (唔係夾租住share house)
或者 有返幾百萬現金 夠慢慢settle down無壓力
呢啲先 叫移民
唔係就叫走難
講緊係佢地捱得既程度同香港人差好遠
為左離開中國 瞓街 倒屎都肯做
如果YouTube個片主 肯既佢都唔需回流
咁大個人洗兩隻碗都唔掂,根本就唔應該踏出香港啦
去曼城及附近住冇學校位,人哋8月加位先有

中Covid,話冇醫生,咁去啲個個都去嘅熱門地方,人多資源分配不均亦係咁

同埋依啲好明顯就係台灣所講呃投資移民嘅人,本身都唔係香港做開就話過去,人哋唔批都好正常
300萬以上流動現金先比人移民,聽落就唔係幾make sense 啦

笑人講10萬on9係可以,但你自己個論點唔好比人哋更加on9先好
除左bno5+1
呢個世界仲有咩國家比人 無錢都移到民?
一係投資移民一係專業移民
唔通有基層勞工移民呢樣野?
你先唔make sense喎
300萬已經叫少
知唔知未有bno5+1
你知英國投資移民要二千萬架可?
真港豬
香港人成日都話自己搵好多錢好叻,點解洗兩隻碗都唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞