用左23000蚊買左土豪電腦,可以挑戰今年顯示卡殺手魔咒之地

311 回覆
24 Like 330 Dislike
有無諗過自己鳩
2060 加64 128gb ram唔玩全高玩到好多大作喎…
臥龍算係咁 都叫順玩到
wild hearts真係頂唔順 最後買ps5版
Kinston好過Nodata少少? 得少少咋
以ram 講 其實而家大部分都唔易壞

香港啲論壇所見 somehow 次次有問題嘅都係 nodata 。 & Kingston 用自己晶片喺品質控制一定做得好啲。

同CL & frequency 嘅情況下優勢唔算特別明顯,所以呢個情況下如果價錢唔差太遠有得揀一定 Kingston 。
搵笨柒,2皮買全機made in Taiwan嘅件砌都得喇
Call定消防啦
睇咩game
一般大作都唔食
但大型策略遊戲再開mod 好食cpu
貼條list出黎先啦屌你
好似多數食CPU
13700已經夠
留錢買 ssd好過
用乜撚野adata仇人機
Samsung WD sn850x 都係條
兩皮野都無水冷
千幾蚊windows
送垃圾polar io
兩皮野貓扇都無把
底板我砌皮幾野都rog喇,你仲用緊即刻跛
火牛唔知邊間煙花廠
機箱當自己大廠咩

不過for spoken 都玩得落
唔呃你真係對唔住自己
換個角度來諗,23K買部咁既腦,其實真係土豪所為
成班fd笑柒佢
win11 home 要成千蚊?
樣樣都多20-30%

砌機俾人劏到一頸血。可以買多部ps5
屋邨商場冇砌GTR牛比你都算業界良心,其他野最多係買貴咗同用錯料咁,應該未算清舊貨
樂觀d睇有4080其實大部分game都玩到
檈主買 4090 點止萬二
OEM 半一截。點計都唔會係千一?
黑妹咁撚垃圾都玩
點解唔幫襯 lihkg 電腦鋪,反正都係要買,認真
好hurt
邊到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞