[親生仔] Google Pixel 討論區 (97) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

550 回覆
5 Like 11 Dislike
Close 左個play store佢,再del 晒佢啲cache同storage, 重新login再download啲app

唔止pixel, 其他android都有時係咁

希望救得返14 beta..
純推
你要flagship spec 你就唔好買pixel
遲d去日本旅行,想買部日版機學人係手機用西瓜卡

見到pixel 6A 2千蚊到,好似好抵玩,但屋企已經有部副機,買黎只係為左去日本旅行又好似有d浪費
Csl用唔用到VOLTE?
upgrade 左五月 update , 電量好似好番好多

跟足步驟
Voice over wifi都開到
但volte 就開唔到
係點解?

影相又有聲
你係咪連住wifi?
ok I get it
thanks
唔係android 14 beta嘅,斷wifi再試試,同台就會有HD logo,唔同台就唔跌落H
影相有聲又冇咩所謂,因為係副機

不過而家已經用緊2部電話,本身諗住今年換pixel 8,而家又買部pixel 6A,好似好浪費
去完日本返嚟 發覺係香港用pixel先收得差
日本一直都係lte+好穩
唔只日本
我上個月喺台灣都用LTE+
都收得好
有冇人pixel 7 pro試過圖形/面部 開唔到鎖? hang咗咁
要重新開機先開到鎖
做乜又推返呢個po
每朝個鬧鐘個陣都會發生n次, 成個screen變到冇曬反應、而鬧鐘繼續瘋狂咁響, 完全解鎖唔到部電話同stop個alarm.

一係restart部機、一係不斷撳power掣開開閂閂個screen,直到佢有反應為止

爛瞓嗰啲用呢個方法真係一流

btw, 我係14beta, day1已經有呢個bug
係咪外國網都無人fix到?
好想放機 成日解鎖唔到 好煩
暫時睇落唔多人中alarm bugs喎, 而且仲有當您嘗試係app drawer入面 app info>uninstall之後個screen就會冇反應, 不過呢個就簡單好多, 熄mom再開就ok

反而之前個個屌老母嗰啲咩wallpaper 抄機呀, 我完全乜事都冇

兩個buga我都有report上去google,

暫時我睇大部分都係5G signal
想問6, 7 個前鏡係唔係差過5?
影相5同7 分別大唔大?
其實5 影相都好好, 日光計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞