[親生仔] Google Pixel 討論區 (97) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

550 回覆
5 Like 11 Dislike
等9,雙數通常炒車
銀行app:boc唔得

heng seng mox bea都得,payme都無事

今晚試smt 5G
hoda?
等10 十全十美
唔知呀, 我問過whitestone, 佢哋話有可能係我第一次黐, 落完膠水散開咗之後等得唔夠耐, 又或者照燈嗰陣個位放得唔夠靚, 剛剛send咗replacement kit, 我等收到之後再試過
用咗成日, 發現右上角有個綠色點點一直長著, 即係通知你有冇apps用緊你個咪嗰粒點點, click入去發現係whatsapp, 但明明whatsapp已經冇用, 佢都繼續顯示用緊, 勁撚神奇
wallpaper & style 我開到, 完全冇問題
你有msg 未read
有野錄緊音
唔關事.

右上角電%隔離有綠點, 向下拉一次會變咗支mic, 撳入去就係mic access permission: being used by whatsapp 同Gboard.

update之前每當你用相機或者錄音、用到mic佢都會顯示嗰一個綠色點, 但用完嗰陣就會消失, 但而且點樣都整唔走
就係冇, 佢淨係顯示之前, 有啲乜嘢apps用過
不過我覺得應該係bug, 我restart咗幾次佢又冇撚咗
一係個app用緊你個mic 或者係bug 試下reboot
試咗喇第一次reboot, 開whatsapp求其講句嘢、kill Whatsapp 綠色點仲喺到, 但第二次reboot就冇咗
7a 可摸耳120hz moon
試緊14 beta?
14 beta原生launcher用都用唔到

反正都洗濕咗個頭,UP埋囉
14 beta喎,啲icon會無啦啦消失晒
有冇pixel 7 綠金色version既phonecase推薦?想要冇咁bulky
我起碼等多2-3個beta先敢上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞