「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (10)

913 回覆
4 Like 0 Dislike
幾好 速度都算滿意
嚟緊6月過東京WH, 有無CHING熟悉個邊嘅裝修/工程市況?
本身有係日本exchange過,日本可以基本溝通到
係香港做開裝修科文,落標/管理/畫圖/落手做都可以
有電牌,木工資格,唔知易唔易搵返建築/土木/建設嘅工?
上網搵都有D工話“外国人活躍中・留学生歓迎”
不過如果有人介紹就最好
唔該晒 見同ymobile 1set過好似幾抵玩 下個月去馬先
【搶人材】日本推出 「未来創造人材簽證 J-Find Visa」
https://lihkg.com/thread/3375141/page/1

日本出左個新Visa,合資格巴絲可以留意下
益班支那人
支國都係得7間大學on list
有冇係日本wh返緊pt既朋友平時唔使返工放假有咩做
返工又識唔到fd 放假真係自己on99係屋企唔知有咩做好
如果搵到工係咪可以轉返普通工作visa留多幾年拎永住
一車車支那人喺香港讀Master
格安sim有無邊間好介紹?
我見大路好多都係講LINE MOBILE/楽天/IIJMIO
但好似曾經聽過有啲公司啲訊號收得麻麻地
用緊IIJMIO 收得幾好
我見有得揀用Docomo網/Au網
係咪Docomo會比較穩定啲?
用緊UQ幾好
想搭單問下, 唔識日文去申請sim card 係咪去yodobashi 或者big camera 有著數啲?
識唔識我都係建議去呢兩度
一黎有中文staff
二黎唔洗預約
三黎有優惠通常

記得揀d大間d既 e.g. 池袋 新宿
啱啱月頭學完 合宿 14日 1take pass
你睇完啲片有地方唔明可以問我
ching日文咩程度
入學嗰陣如果有啲交通用語唔係咁熟係咪應該都無所謂
有中文 英文學校
y mobile要你租埋router加一堆package先有得平
利申電話已轉會同退返個bb unit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞