鄭中基:唱歌唔需要飆高音 越簡單反而越kum聽

146 回覆
368 Like 8 Dislike
鄭中基唱歌咁有技巧 都可以俾你地話唔識唱先話唔駛上高音
黑風暴雨 我代你哭 三生有幸 閉目入神
首首都正到

鄭中基唱高音本身都好勁
而且唔係下下用假音都上到

鄭中基唱高音本身都好勁

呢個真 話佢無技巧D人肯定未聽過佢唱歌 我未之前都以為佢係二打六 聽完 做左fans

佢地識條春咩 陳柏宇呢d普通料都叫高手啦

鄭中基唱高音本身都好勁

呢個真 話佢無技巧D人肯定未聽過佢唱歌 我未之前都以為佢係二打六 聽完 做左fans

鄭中基都有人吹奏....
鏈能住個袋來唱歌,
係有料就唔洗賣笑啦........

學友夠有拍笑片啦
咁佢有冇料呀

佢地識條春咩 陳柏宇呢d普通料都叫高手啦

Btw我都鐘意陳柏宇
不過鄭中基同佢係有唔同嘅感覺 柏宇係差緊D
鄭中基係好紅當年
但唱功唔覺有幾好, 無賴其實好難聽下, 爛聲

側田作曲強好多, 又爆得下, 頭兩隻碟曲詞編唱都完爆2000年好多歌
想問咩叫飆高音?
佢唱愛是最大權副歌有個位咪又係要上高音
想問咩叫飆高音?

咁叫高?
想問咩叫飆高音?

佢咪講緊自己以前覺得咁樣先叫好
人若然忘記了愛
無賴

人 若 然 窮 到 當 o野
成 日 隨 時 會 舐 o野
行 o下 行 o下 街 都 撞 見 烏 糟 o野
亞 哥 都 生 o野 細 佬 變 嚴 蛇
去 著 個 公 廁 都 臭 o既

腦補鄭中基把聲
想問咩叫飆高音?

佢咪講緊自己以前覺得咁樣先叫好

「現在覺得其實也不需要」
年尾係台灣開演唱會 啲飛俾人秒 點會唔紅
你的眼睛背叛了你的心
你高音到先算啦

無睇過龍咁威 ?
人若然忘記了愛
無賴

人 若 然 窮 到 當 o野
成 日 隨 時 會 舐 o野
行 o下 行 o下 街 都 撞 見 烏 糟 o野
亞 哥 都 生 o野 細 佬 變 嚴 蛇
去 著 個 公 廁 都 臭 o既

唔好勉勉自己

無記錯好似係歪文作架喎

班細路會知咩
你高音到先算啦

無睇過龍咁威 ?

我實際係最

鄭中基都叫唔紅 都叫難聽 都叫唔識唱歌
我真係笑撚左
係香港除左學友醫神(唔計爛聲)鄭中基都算係下個唱歌最勁既人
依家啲00後 番去聽多幾年歌先上連登啦
那次我於餐廳的一角 偷看你 這麼遠親你 我視作無比的福氣
晴天 陰天 雨天 你在何地 代表我天氣
煩擾 完美 造夢也都因你

鄭中基都叫唔紅 都叫難聽 都叫唔識唱歌
我真係笑撚左
係香港除左學友醫神(唔計爛聲)鄭中基都算係下個唱歌最勁既人
依家啲00後 番去聽多幾年歌先上連登啦

佢算eason同期啦,keep得好過eason啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞