李一桐討論區(3)

1001 回覆
51 Like 22 Dislike
七師父好似苟芸慧mix江嘉敏
七師父好似苟芸慧mix江嘉敏

AGGER
收皮啦華箏
唔明郭靖驚咩 成個蒙古冇人為難到佢

驚整傷班安答

人海戰術
武功幾勁都頂唔順啦
收皮啦華箏

CFU老母死都唔報仇
自己老母條命原來只係值大汗對佢兩個18年既照顧

人海戰術
武功幾勁都頂唔順啦

但聽得號角急吹,將士紛紛上馬追來。郭靖哭叫數聲:“媽!”不聽母親答應,探她鼻息,早已斷氣。他抱著母親屍身在黑暗中向前急闖,但聽四下里人喊馬嘶,火把如繁星般亮了起來。他慌不擇路地奔了一陣,眼見東南西北都是蒙古將士,他縱然神勇,但孤身一人,如何能敵十多萬蒙古的精兵?倘若騎在小紅馬背上,憑著寶馬腳力或能遠遁,現下抱了母親的屍身步行,可萬難脫險了。

此時成吉思汗暴跳如雷,傳下將令,不可放箭傷人,務須活捉郭靖。大隊人馬一層一層地圍上,更有數千軍馬遠遠向南奔馳,先行布好陣勢,防他逃逸。

郭靖衝出博爾忽所領的千人隊,衣上馬上,全是斑斑血跡。若不是大汗下令必須活捉,蒙古兵將不敢放箭,廝殺時又均容讓三分,否則郭靖縱然神勇,又怎能突出重圍?他手上只覺母親身子已然冰涼,強行忍淚,縱馬南行。後面追兵漸遠,但天色也已明亮。身處蒙古腹地,離中土萬里,匹馬單槍,如何能擺脫追兵,逃歸故鄉?

行不多時,前面塵土飛揚,一彪軍馬衝來,郭靖忙勒馬向東。但那坐騎衝殺了半夜,已支持不住,忽地前腿跪倒,再也無力站起。是時情勢危急已極,但他仍不肯捨卻母親屍身,當下左手抱母,右手持矛,反身迎敵。
收皮啦華箏

CFU老母死都唔報仇

不嬲都咁兒戲
激嬲蓉兒都係側側搏當冇野
收皮啦華箏

CFU老母死都唔報仇

不嬲都咁兒戲
激嬲蓉兒都係側側搏當冇野(係電視)
收皮啦華箏

CFU老母死都唔報仇

不嬲都咁兒戲

好想睇蓉兒係華山唔認賤哥哥個幕
可惜冇拍到
收皮啦華箏

CFU老母死都唔報仇

不嬲都咁兒戲

好想睇蓉兒係華山唔認賤哥哥個幕
可惜冇拍到

書有好多情節都好sweet
不過電視都有原創既
收皮啦華箏

CFU老母死都唔報仇

不嬲都咁兒戲
激嬲蓉兒都係側側搏當冇野

他茫茫漫遊,不知該赴何處,只一年之間,母親、黃蓉、恩師,世上最親厚之人,一個個地棄世而逝。歐陽鋒害死恩師與黃蓉,原該去找他報仇,但一想到“報仇”二字,花剌子模屠城的慘狀立即湧上心頭,自忖父仇雖復,卻害死了這許多無辜百姓,心下如何能安?看來這報仇之事,未必就是對了。

諸般事端,在心頭紛至沓來:“我一生苦練武藝,練到現在,又怎樣呢?連母親和蓉兒都不能保,練了武藝又有何用?我一心要做好人,但到底能讓誰快樂了?母親、蓉兒因我而死,華箏妹子因我而終生苦惱,給我害苦了的人可著實不少。

“完顏洪烈、魔訶末他們自然是壞人。但成吉思汗呢?他殺了完顏洪烈,該說是好人了,卻又命令我去攻打大宋;他養我母子二十年,到頭來卻又逼死我母親。

郭靖勒住馬頭,想起成吉思汗撫養之恩、知遇之隆、殺母之仇、屠戮之慘,一時愛恨交迸,低頭不語。

郭靖站起身來,見大汗滿頭白髮,滿臉皺紋,兩頰深陷,看來在世之日已然無多,不禁仇恨之心稍減。

郭靖心想:“自今而後,與大汗未必有再見之日,縱然惹他惱怒,心中言語終須說個明白。”當下昂然說道:“大汗,你養我教我,逼死我母,這些私人恩怨,此刻也不必說了。我只想問你一句:人死之後,葬在地下,佔得多少土地?”
呢到之前插賤哥哥淨係諗師父先
但電視cut左好多佢考慮蓉兒既野

加番叫兩隻雀陪蓉兒已經算好好

人海戰術
武功幾勁都頂唔順啦

但聽得號角急吹,將士紛紛上馬追來。郭靖哭叫數聲:“媽!”不聽母親答應,探她鼻息,早已斷氣。他抱著母親屍身在黑暗中向前急闖,但聽四下里人喊馬嘶,火把如繁星般亮了起來。他慌不擇路地奔了一陣,眼見東南西北都是蒙古將士,他縱然神勇,但孤身一人,如何能敵十多萬蒙古的精兵?倘若騎在小紅馬背上,憑著寶馬腳力或能遠遁,現下抱了母親的屍身步行,可萬難脫險了。

此時成吉思汗暴跳如雷,傳下將令,不可放箭傷人,務須活捉郭靖。大隊人馬一層一層地圍上,更有數千軍馬遠遠向南奔馳,先行布好陣勢,防他逃逸。

郭靖衝出博爾忽所領的千人隊,衣上馬上,全是斑斑血跡。若不是大汗下令必須活捉,蒙古兵將不敢放箭,廝殺時又均容讓三分,否則郭靖縱然神勇,又怎能突出重圍?他手上只覺母親身子已然冰涼,強行忍淚,縱馬南行。後面追兵漸遠,但天色也已明亮。身處蒙古腹地,離中土萬里,匹馬單槍,如何能擺脫追兵,逃歸故鄉?

行不多時,前面塵土飛揚,一彪軍馬衝來,郭靖忙勒馬向東。但那坐騎衝殺了半夜,已支持不住,忽地前腿跪倒,再也無力站起。是時情勢危急已極,但他仍不肯捨卻母親屍身,當下左手抱母,右手持矛,反身迎敵。

依一點成日俾人拎黎同喬峯比較

呢到真 起碼令我對郭賤印象好小小

呢幕唔知係改編定書真係有呢?

呢幕唔知係改編定書真係有呢?

未睇到答唔到

桐行 第二期

原來落英神劍舞係桐桐自己創作

咁半妖個d係咪都自創

除左隻舞 仲有出場個白衣金帶都係桐桐強烈要求 仲要自己出錢打造 其實本身係冇
點解排版可以排到咁

除左隻舞 仲有出場個白衣金帶都係桐桐強烈要求 仲要自己出錢打造 其實本身係冇

有冇link睇番邊度講?

敬業桐 多謝你既堅持為我地創造出又一個經典既蓉兒

http://tieba.baidu.com/p/5253377896?pid=110076196208&cid=0#110076196208
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞