李一桐討論區(3)

1001 回覆
51 Like 22 Dislike

李一桐 1990年9月6日(26歲),山東省濟南市人,中國大陸女演員。

2016年,被點名為新版《射鵰英雄傳》的第一女主角,於劇中飾演少女黃蓉,獲廣大武俠影迷讚賞,為1983版本射鵰英雄傳起,豆瓣評分最高(8.0)的射鵰版本。李一桐也因此獲得了「桐蓉兒」的稱號。

電視作品:
2016年《半妖傾城》聶傾城 第一女主角
2016年《半妖傾城2》聶傾城 第一女主角
2017年《射鵰英雄傳》黃蓉 第一女主角
未定《朝歌》胡仙兒 雙女主角之一
未定《只為那一刻與你相見》夏苒苒 第一女主角
未定《海棠經雨胭脂透》顧海棠 第一女主角
未定《愛我就別想太多》夏可可 第一女主角
電影作品:
未定《臥底巨星》童童 第一女主角

獲奬:
2017年 年度新銳劇星獎

李一桐Q的微博
http://www.weibo.com/u/5372556014
李一桐Fans Club
https://zh-hk.facebook.com/李一桐-x-全球桐鈴粉絲會-497806313942684/
李一桐 TG sticker by最強之戰士

山東2輪射鵰直播link

新po 留名

係書展揾到本好野,柯廢老畫到夠曬黑人憎

有冇人知書名 我係明河搵唔到
留名
桐桐世界第一
竟然開到第三個post好滾動
桐子軍報到

300個都開到
桐子軍報到

300個都開到

桐幫千秋萬世

我係三聯買,叫回望射雕處 不過明河都有本類似既書,唔記得名但個價好似係200

我係三聯買,叫回望射雕處 不過明河都有本類似既書,唔記得名但個價好似係200

thx我頭先買左成套 本身可以有盒 36本 但太重叫佢拆散分袋裝
留名

thx我頭先買左成套 本身可以有盒 36本 但太重叫佢拆散分袋裝

你講200蚊個本我見到 不過簡体字黎 冇要
桐桐世界第一
上一post已經正負評+49 好既開始

我都想買全套 但本身已經買左幾部所以買唔到

我都想買全套 但本身已經買左幾部所以買唔到

今日洗左1500左右 本身諗住買埋精裝同新修 但好似痴左線 最後淨係買晒三聯算
新po留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞